Dve stvari koje je Santana tražio od producenata novog dokumentarca “Carlos”…

0
222
Karlos Santana/Photo: YouTube printscreen
Oglasi

Karlos Santana otkrio je da su mnogi desetine puta tražili njegovu dozvolu za snimanje dokumentarnog filma o njegovom životu i karijeri.

Konačno je pristao na film “Carlos”, koji je premijerno prikazan na ovogodišnjem Tribeca filmskom festivalu, nakon što je producentska kuća Imagine Documentaries pristala na njegove uslove koje je postavio da bi učestvovao u projektu.

– Rekao sam da želim da budem vlasnik svog filma: ne želim nikoga da pitam za dozvolu, ukoliko nekada budem želeo da prikazujem ovaj film u nekoj drugačijoj formi – rekao je Santana za UCR.

– Takođe, rekao sam da želim da imam glavnu reč na početku, sredini i kraju filma, o tome kako sam predstavljen. Onda su se predstavnici producentske kuće Imagine Documentaries vratili, pretpostavljam da su razgovarali međusobno. Rekli su da pristaju na moje uslove, a ja sam zatim pristao na snimanje filma.

Santana fasciniran Teslom… “Ako želite da otkrijete tajne univerzuma…”

Dokumentarac traje 87 minuta, režiju potpisuje Rudi Valdez (The Sentence, We Are: The Brooklyn Saints), dobitnik nagrade Emmy. Kao izvršni producenti na filmu radili su dobitnici Oskara, Brajan Grejzer i Ron Hauard. Dokumentarac “Carlos” će biti distribuiran do šire publike ove jeseni, uz pomoć kompanije Sony Pictures Classics.

Santana je zadovoljan filmom koji priča njegovu priču onako kako je on želeo.

– Nisam hteo da bude predvidivo, niti da budem predstavljen kao patetična osoba čiju smrt svi nestrpljivo očekuju kako više ne bih patio – rekao je Karlos, čije teško odrastanje je prikazano u filmu iz 2015. godine, pod nazivom “The Universal Tone: My Life”:

– Mislim da je svima bilo dosta toga.

Karlos Santana/Photo: YouTube printscreen

Sada je želeo da “Carlos” bude suprotnost:

– Trijumf, slava i pobeda Boga. Želim da ovo bude o svim činiocima i elementima mog života, kao i o disciplini i obrazovanju na kom je moja majka insistirala kako ne bih razočarao samog sebe, svoju porodicu ili svet uopšte – rekao je slavni muzičćar.

Valdez, koji je i sam veliki fan Santane, bio je srećan što je mogao da snimi ovaj film.

– Film se zove “Carlos”, ne “Santana”. Jer, ovo je film o Karlosu. Želim da se stvori utisak kao da slušate priču od njega lično. Kao da doživljavate njegovu karijeru i život, muzički i duhovno, kroz njegove oči, njegov glas, njegova dela i njegovu gitaru. Taj utisak sam želeo da postignem – objašnjava reditelj.

Muzika je misterija, magija… Kako su Karlos Santana i Konča Buika zajedno snimili album “Africa Speaks”

Santana je naveo da film “Carlos” nije klasičan holivudski i veoma je srećan zbog toga:

– U Holivudu, mnogo novca se troši na specijalne efekte, a zaboravljaju da je scenario ono čega se ljudi sećaju. Mislim da je najbolja stvar u ovom filmu to što je sve krenulo da teče onda kada je Valdez razumeo standarde koje sam imao.

On je, ipak, odlučio da neće postojati nikakav propratni album ili saundtrek kao deo projekta:

– Sve što treba da uradite jeste da pustite orginalne CD-ove ili kasete kada odgledate film.

Pogledajte snimak sa premijere dokumentarca “Carlos”:

J. Ilić/UCR

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime