Đule posle svirke na Arsenalu: Uživali smo u Kragujevcu, ove godine preskočićemo Exit i Beer fest

0
313
Oglasi
Arsenal 2022 Van Gogh/Photo: AleX
Arsenal 2022 Van Gogh/Photo: AleX

Van Gogh održao je sinoć koncert u okviru 12. izdanja festivala Arsenal fest u Kragujevcu, a frontmen benda Zvonimir Ðukić Ðule je za Tanjug istakao da su sa publikom podelili visoki napon rokenrola i da im je bilo fantastično u razmeni energije sa fanovima.

– Ovo je drugi put da sviramo na Arsenal festu. Prvi put smo gostovali 2015. godine. Fantastično je da se ovakva atmosfera dešava u srcu Šumadije, ne samo u Beogradu ili drugim gradovima. Imam sve pohvale za organizaciju. Ovo je pravi puls grada, po volji je publici. Drago mi je da su došli ljubitelji muzike iz celog regiona – smatra Ðukić.

ÐULE VAN GOGH OTKRIO: DA NIJE BILO MILANA MLADENOVIĆA MOŽDA NIKADA NE BIH STAO PRED MIKROFON…

On je ukazao da je Arsenal festival različitog senzibiliteta, i tome i jeste njegova prednost.

– Za ukus različite publike postoje izbori bendova, što je dobro, jer negde ideja i jeste da se dogode različiti senzibilteti, ne da sve bude jednosmerno. Mi smo sa sjajnom publikom sinoć podelili visoki napon i bilo nam je zaista fantastično – sređivao je utiske frontmen.

Arsenal 2022 Van Gogh/Photo: AleX
Arsenal 2022 Van Gogh/Photo: AleX

Ðukić je otkrio da je nastup sinoć trajao sat vremena po želji organizatora, a da su oni bend navikli na dugačke koncerte.

– Međutim, odlična set lista koju smo napravili, očigledno je uspela da izazove pozitivne reakcije publike. Važno je napraviti i dobar izbor pesama za svaki nastup – rekao je za Tanjug jedan od najpopularnijih rokera u Srbiji.

HL INTERVJU – ĐULE VAN GOGH: CEO ŽIVOT NAS PRIVLAČI NEPOZNATO. U TOME LEŽI ČAR KREACIJE!

I posle tri godine 10. studijski album “More bez obala” (2019) i dalje je aktuelan,  Van Gogh redovno svira pesme sa tog materijala, kao što je sinoć odsvirao veliki hit “Više te ne volim ko pre”.

– Naš album “More bez obala” je visoko koloritni album, mi ga tako zovemo. Pun je koncertnih naslova. Možda imamo i privilegiju da se uljuljkamo u komfornoj zoni i da gradove koje su pred nama odsviramo još par godina na takav način. Međutim, iskreno, to nije naš stil. Imamo želju da se menjamo, da istražujemo, da promenimo stilove i svaki put smislimo nešto novo kada su naše pesme u pitanju – analizirao je Ðule rad benda koji je osnovan 1986. godine i bliže se jubileju od četiri decenije postojanja.

Arsenal 2022 Van Gogh/Photo: AleX
Arsenal 2022 Van Gogh/Photo: AleX

On je najavio da se u oktobru može očekivati njihov novi singl i video spot.

Beogradski roker je otkrio da neće ovog leta nastupati na Beer festu, iako su gotovo redovni na tom festivalu na Ušću na kome okupe barem 100.000 ljudi ispred bine, a preskaču i 22. izdanje festivala Exit u Novom Sadu.

– Verujemo da sa novim singlom i albumom sledeće godine podeliti sa publikom na spomenutim festivalima jedan novi i drugačiji Van Gogh – jasan je bio Ðukić.

Van Gogh na Arsenal festu 2022.

Posted by Headliner.rs on Saturday, July 2, 2022

HL/Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime