Druga strana filma… Koncert za kvintet i glumca 19. maja u klubu Lisabon u mts Dvorani

0
360
Oglasi
 Jazz kantina Lisabon/ Photo: Promo (Kombank Dvorana)
Jazz kantina Lisabon/ Photo: Promo (mts Dvorana)

Već nekoliko godina uspešno izvođen koncert za klavir i kvintet “Druga strana filma” biće održan ponovo u klubu Lisabon u mts Dvorani u četvrtak 19. maja u 20h. Naime, filmska muzika predstavlja centralnu tačku ovog nastupa. Kvintet izvodi čuvene hitove iz filmova: “Amarkord”, “Žaoka”, “Misija”, “Džejms Bond”, “Kum”, “Top gan”, “Petparačke priče”, “Titanik”, “Kabare”, “Mačke iz visokog društva”, “Flinstons”, “Ameli Pulen”, “Groznica subotnje večeri”…

Na instrumentima muzičku magiju dočaravaju Nina Ćosić-oboa, glas; Hemnalina Miresković-violina; Nataša Lišanin- violončelo; Srđan Lišanin-kontrabas; Jevrem Ćosić-gitara. Izvođači su renomirani muzičari Simfonijskog orkestra RTS i Beogradske filharmonije.

Druga strana filma, plakat
Druga strana filma, plakat

Glumac Aleksandar Lazić, po tekstu Nine Ćosić, pripoveda tople i duhovite priče. Na taj način film prikazuje iz drugog ugla. Ideja koncerta je da se prikaže važnost i veličina muzike koja je neophodna pokretnim slikama. Glumac postavlja pitanje svakom od nas. Kakvih se sve priča i sami sećamo dok slušamo filmsku muziku? Ostavlja publici temu za maštanje… kakva je i koja je njihova priča.

On nam priča o prvom trenutku kada je nemim, pokretnim slikama bio potreban neko da progovori umesto njih; o čoveku, beskućniku, koji gledajući film u bioskopu biva obuzet muzikom daleko više nego glumom, scenarijom ili režijom, muzika u njemu izaziva najdublja osećanja; o glumcu koji je snimio mnogo filmskih hitova i serija, ali je ipak ostao u senci njihove muzike… o usamljenoj ženi koja gledajući film u svom domu, zamišlja da je glavna junakinja; o uspavanom kontrabasu, koji uz pomoć muzike koju izvodi, otkriva svoj skriveni temperament…

Glumac, Aleksandar Lazić je jedan od značajnijih glumaca svoje generacije koji je ostvario velilki broj uloga na filmu, televiziji i pozorištu.

Nina Ćosić, kao pisac, za sobom ima objavljen roman i zbirku priča, kao i dramatizaciju predstave koja se izvodi u dečijem pozorištu “Pinokio”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime