Dragan Bjelogrlić: Sve koje je Vajnstin iskoristio dobile su Oskara, a sad se bune

0
279
Dragan Bjelogrlić/ Photo: Facebook @kulturocilin
Oglasi

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, kaže da se među filmađijama u Istočnoj Evropi dobro znalo ko je Harvi Vajnstin, ozloglašeni producent iz Holivuda koji je sekusalno iskorišćavao glumice.

– Ja koji sam samo povremeno odlazio u Los Anđeles, znao sam za njegovu krilaticu koju kaže svakoj mladoj glumici koja mu se svidi: “Ako budeš sa mnom, to ne znači da ćeš postati slavna, ali ako ne budeš, to znači da sigurno nećeš postati slavna.” I sad se odjednom Holivud šokirao poslije 20 godina?! Pritom sve koje su bile s njim dobile su Oskara – rekao je Bjelogrlić.

Bjelogrlić, koji sada radi na seriji “Senke nad Balkanom”, ogorčen je na stanje u današnjem društvu. Tranzicija kroz koju prolaze zemlje bivše Jugoslavije, kaže Bjela, donela je “poseljačivanje” i odnela srednju klasu.

– U tranziciji je nestala srednja klasa i građansko društvo. Sve te serije su se bavile srednjom klasom. Kako danas da zamisliš Gigu Moravca iz “Boljeg života” koji kao činovnik u nekoj banci, sa ženom profesorkom latinskog, živi u salonskom stanu sa troje dece? Danas je to nezamislivo! Ta promena društva je jedan deo problema, a drugi je sveopšte poseljačivanje. Ono traje godinama i kontinuirano bez obzira na to ko je na vlasti – kazao je Dragan Bjelogrlić u intervjuu za Nedeljnik.

Izvor: cdm.me

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime