DRAGA SAVETA… UPS, NIK KEJV… Slavni muzičar dobio pismo od 10-godišnjeg dečaka i ovako na njega odgovorio…

0
195
Oglasi
Nik Kejv/Photo: facebook@starkarena
Nik Kejv/Photo: facebook@starkarena

Desetogodišnji Ptolomej je putem pisma zabrinuto upitao Nika Kejva kakav će uticaj na njega ostaviti muzika Bad Seedsa.

Dok jedan od najuticajnijih i najinventivnijih rock bendova našeg vremena, koji već više od trideset godina u neumornom tempu gradi muzički opus čija umetnička vrednost odoleva zubu vremena, trenutno radi na nasledniku uspešnog izdanja “Skeleton Tree”, objavljenog pre dve godine, Nik Kejv se dopisuje s fanovima – i to najmlađim među njima.

Ovaj poznati mračnjak svojim nastupima generiše sasvim neočekivanu i izvanrednu energiju kojoj su hiljade ljubitelja vrhunske muzike svedočile na protekloj turneji, a na nju nije ostao imun ni 10-godišnji Ptolomej iz Launcestona (Australija). Zabrinut što njegovi vršnjaci ne slušaju cool, interesantnu ni lepu muziku, Ptolomej je putem pisma zabrinuto upitao Kejva kakav će uticaj na njega ostaviti muzika Bad Seedsa s obzirom da se pod njenim uticajem našao u tako ranoj mladosti.

“Imam deset godina i okružen sam tvojom muzikom i slušam je otkad pamtim. Gledao sam te na koncertu u Hobartu u januaru 2017. i u januaru 2019. Niko od mojih prijatelja ne sluša ništa cool, interesantno ili lepo. Kako će moja izloženost tvojoj muzici u tako ranoj mladosti utecati na mene, i imaš li neki savet za mene? Hvala ti”, priupitao je ovaj simpatični 10-godišnjak.

Nik Kejv mu je odgovorio u podužem pismu koje je objavio na stranici The Red Hand Files na kojoj inače deli svoje mišljenje i odgovara na pitanja svojih obožavalaca, čineći ih dostunim svima.

Kejv se u prvim redcima pisma prisetio da je verovatno odgovorio na deo tog pitanja na koncertu u Hobartu, ali poželeo je da mu je to malo bolje elaborira. Ptolomeju je Kejv otkrio da slušati ovakvu ozbiljnu muziku u ranoj mladosti znači posedovati “tajanstvena saznanja” i da mu je ta ista saznanja njegov brat Tim, koji je slušao vrlo čudnu i opskurnu muziku, preneo kada je on bio njegovih godina. S vremenom, ove tzv. “super moći” jednog dečaka dovele su do osnivanja benda Bad Seeds, nakon što je Kejv sreo druge dečake s istim stavovima o snazi muzike. U nastavku Kejv mu otkriva da ljubav prema muzici i njena snaga može da ga inspiriše da jednog dana čini prelepe i velike stvari – kao što su pisanje knjiga, slikanje predivnih slika ili da konstruiše raketu koja će odleteti na Mars.

Kompletno pismo  Nika Kejva dečaku pročitajte OVDE:

HL/Izvor: mixer.rs

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime