Dokumentarac o Britni Spirs pokrenuo lavinu zastrašujućih ispovesti dečjih zvezda

0
327
Oglasi
School-of-Rock, promo
School-of-Rock, promo

Tek što je prikazan dokumentarni film “Framing Britney Spears” u kojem se opisuje na koji je način slavna pevačica od dečje zvezde postala žena koju su uništili mediji i porodica, počele su da se javljaju nekadašnje dečje filmske zvezde kojima je nakon početnih glumačkih uspeha život takođe pretvoren u pakao.

Tako se, na primer, kolumnom u New York Timesu oglasila Mara Vilson koja je sa šest godina glumila u filmu “Mrs. Doubtfire” s Robinom Vilijamsom, a sa 10 u filmu “Matilda” sa Denijem de Vitom.  Ona navodi kako su je mediji posle tih filmova “seksualizovali”, novinari su je pitali da li ima dečka, koji joj je glumac najseksipilniji i što misli o tome što je Hju Grant uhapešm zbog provoda s prostitutkom.

“Bilo mi je simpatično kada su mi 10-godišnjaci slali pisma u kojima su pisali da su zaljubljeni u mene. Ali ne i kada su to radili 50-godišnjaci. Kada sam napunila 12 godina moje fotošopirane fotografije objavljivane su na porno internet stranicama“, napisala je Mara Vilson dodajući: “Nikada nisam bila seksualno uznemiravana na snimanju filma. Seksualno uznemiravanje dolazilo je od javnosti i medija”.

Zašto se to događalo? Ona misli da je narativ takav da se smatra da su ta deca tražila slavu pa je onda normalno da ih napadaju, kao i da su ti slavni klinci to i zaslužili. I zato kaže kako su joj neki delovi života Britni Spirs bliski, iako ona nikada nije dosegla taj nivo tabloidne popularnosti.  Spaslo je to što je imala podršku roditelja i što su oni njen zarađeni novac čuvali kao njenu ušteđevinu. Svoju poslednju filmsku ulogu imala je sa 13 godina, a danas je spisateljica.

Priču sličnu onoj Britni Spirs  ispričala je i Rivka Rejes koja je imala 10 godina kad je glumila u filmu “Rock’n’roll škola” (School of Rock) s Džekom Blekom u glavnoj ulozi. Kaže kako je posle prikazivanja filma postala meta opsednutih obožavalaca, kako je bila seksualizovana kao maloletnica i kako su odrasli muškarci komentirisali da jedva čekaju da proslavi 18. rođendan. Kaže kako je mediji nisu maltretirali ali su je maltertirali školski drugovi.

– Kada sam se posle snimanja filma vratila u školu, oni su me ili voleli ili mrzei, nije bilo sredine.

Nadala se da će prestati da bude “ona mala iz filma ‘Rock’n’roll škola’”, ali kako se to nije dogodilo priznaje da je razdoblje njenog života od 14. do 24. godine obeležila zavisnost od hrane, seksa, droge, alkohola i samopovređivanje. Pre tri godine se “očistila”, danas radi za jednu kozmetičku kompaniju i samo povremeno glumi.

HL/Izvor: nacional.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime