Dokumentarac koji Majkla Džeksona prikazuje kao pedofila i silovatelja podigao žestoku medijsku oluju

0
336
Oglasi
Majkl Džekson/Photo: YouTube printscreen
Majkl Džekson/Photo: YouTube printscreen

Dokumentarac “Leaving Neverland”, reditelja Dena Rida, ovog vikenda je predstavljen na Sundance filmskom festivalu.

“Leaving Neverland” je četvorosatni dokumentarac koji preminulu pop ikonu prikazuje kao silovatelja, pedofila i seksualnog predatora. Premijeru je imao na renomiranom Sundace filmskom festivalu, a u višesatnom emitovanju iznosi svedočanstva dva mladića koji tvrde da su imali dugogodišnji seksualni odnos s kraljem popa. Džejms Sejfčak i Vejd Robson, sada muškarci u svojim 30-im, tvrde da ih je Džekson više puta seksualno napastovao tokom 90-ih.

U dokumentarcu “Leaving Neverland” intervjuisani su zajedno sa roditeljima, a film obiluje i “ljubavnim porukama” i ostalim audio i pisanim porukama koje im je Džekson, navodno, ostavljao.

Reporteri koji su prisutstvovali premijeri sada detaljno češljaju dokumentarac u svojim tekstovima, navodeći detalje iz filma koji se čine naročito stravičnim, poput alarma na Džeksonovom ranču Neverland koji bi se upalio kada bi se posetioci približavali imanju dok na njemu borave Sejfčak i Robson. Ili, navodnog “venčanja” koje je Džekson upriličio za sebe i tada 9-godišnjaka Sejfčuka. On u dokumentarcu navodi da mu je Džekson dao venčani list i prstenje kojim se zavetuje na “večnu ljubav”.

Vejd Robson objašnjava i zašto je, 2005., kada se kralju popa sudilo po 7 postupaka za dečje zlostavljanje, dao iskaz u Džeksonovu korist. Robson navodi da je osećao “pritisak” nakon što mu je Džekson više puta pretio i da se “bojao mogućih reperkusija”.

Podsećamo, i Robson i Sejfčuk su 2017. godine podneli privatne tužbe protiv Džeksonove fondacije, ali tamošnji sud je odlučio da fondacija ne može biti kriva i odgovorna za Džeksonovo ponašanje za života.

Oni koju su bili prisutni tokom premijere filma, navode da je organizacija osigurala i psihologe za pojedince u publici koji bi mogli da budu pogođeni ili uznemireni sadržajem dokumentarca.

t1 t2

Inače, Džeksonova fondacija je, neposredno pred premijeru filma izdala medijsko saopštenje u kojem tvrdi da je “produkcija dokumentarca još jedan u nizu nečuvenih i patetičnih pokušaja da se iskoristi i unovči lik i delo Majkla Džeksona”.

“Vejd Robson i Džejms Sejfčuk svedočili su, pod zakletvom, da im Majkl nikada nije učinio ništa ni približno nezakonito i neprimjereno. Obojica su podneli  tužbe protiv fondacije, zahtevajući milione dolara. Obe tužbe su odbačene. Takozvani dokumentarac je tek novo prežvakavanje zastarelih i diskreditovanih optužbi. Zapanjujuće je da se bilo koji kredibilni filmadžija uopštee upusti u takav projekat”, stoji u saopštenju.

HL/Izvor: ravnododna.com

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime