Dodeljene Brit nagrade, nije moglo bez frke… Wet Leg “proklinju” Harija Stajlsa

0
282
Wet Leg/Photo: YouTube orintscreen
Oglasi

Britanska pop zvezda Hari Stajls je apsolutni pobednik dodele britanskih muzičkih nagrada Brit Awards, osvojivši sve četiri nagrade za koje je nominovan, uključujući nagradu za izvođača godine.

Na dodeli britanskih muzičkih nagrada u londonskoj O2 Areni Stajls je nagrađen za album godine “Harry‘s House”, pesmu godine “As It Was”, izvođača godine i najbolje pop/R&B izvođenje.

– Ova je noć za mene bila stvarno, stvarno posebna i nikad je neću zaboraviti – izjavio je Stajls, koji je prošle nedelje već nagrađen američkom Grammy nagradom.

Let’s hear it for all of our BRITs 2023 winners! Huge congrats 👏

🏆 Harry Styles, Fontaines D.C., Beyoncé, The 1975, Aitch, Becky Hill and Wet Leg

Posted by BRIT Awards on Sunday, 12 February 2023

Stajls je takođe zahvalio svojim bivšim kolegama iz benda One Direction.

Ženski indi rok bend Wet Leg bio je drugi veliki pobednik večeri, jer su hitmejkeri “Chaise Longue” nagrađeni za najbolju britansku grupu i najboljeg novog izvođača. Izgubili su, međutim, od The 1975 u kategoriji Alt/Rok (o kojoj odlučuju fanovi) i od Stajlsa u kategoriji Album godine.

Wet Leg live at the BRIT Awards 2023

Where do I sign up to be a part of Wet Leg 🦉

Posted by BRIT Awards on Saturday, 11 February 2023

Od prošle godine uvedene su rodno neutralne kategorije za izvođača godine i međunarodnog izvođača godine, umesto kategorija u kojima su se birali najbolji izvođači u muškim i ženskim kategorijama.

Ipak, u kategoriji izvođača godine svi nominovani su bili muškarci i to pevači Stajls i Džordž Ezra, reperi Stormzi i Central Si, kao i DJ i producent Fred Egen, a upravo to je razljutilo mnoge u muzičkoj industriji i na društvenim mrežama.

Congratulations to all the incredible winners at the 2023 BRIT Awards

Posted by BRIT Awards on Saturday, 11 February 2023

Drugu rodno neutralnu nagradu za međunarodnog izvođača godine osvojila je američka zvezda Bijonse, koja je nagrađena i za međunarodnu pesmu godine, za “Break My Soul”. Bijonse nije došla na dodelu nagrade, ali se publici obratila video-porukom kako bi prihvatila nagrade. Zahvalila se svojim fanovima u Britaniji i završila govor porukom – “Vidimo se na turneji!”

Što se tiče ostalih dobitnika britanskih muzičkih nagrada, engleski pop rok bend The 1975 osvojio je nagradu za najbolji rok/alternativnu nastup, najbolja međunarodna grupa je Fontaines DC, zvezdom u usponu proglašena je britanska R&B devojačka grupa Flo, za najbolji plesni nastup nagrađena je Beki Hil.

Harry reflects on his wins | The BRIT Awards 2023

Harry Styles reflecting on his 4 BRIT Award wins is everything 🖤

Posted by BRIT Awards on Saturday, 11 February 2023

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime