“Djeca korova” je novi singl ČudNoReĐa i priča je o kopiladi dece cveća začetoj na smetlištu njihovih ideala

0
279
Oglasi
ČudNoReĐe@KCM (autor - Doringo Photography)
ČudNoReĐe@KCM (autor – Doringo Photography)

Ognjen Bašić ČudNoReĐe je od onih na koje se svima poznata PR fraza “muzičar koga ne treba posebno predstavljati” nikako ne može primeniti. Ne samo zato što je, kako kažu “najpoznatiji nepoznati muzičar u regionu”, pa ga eventualno brzo zaboravite jer se ne pojavljuje kontinuirano u medijima. Čak i da je “popularan”, “legendaran” ili “kultan” što (još) nije, i dalje bi ga svakim novim izdanjem trebalo posebno predstavljati, jer opis kojim ste ga prethodno predstavili vrlo verovatno neće vredeti za sledeće predstavljanje.

Nije predvidivo u kojoj će kombinaciji žanrova njegova nova pesma biti studijski izvedena i hoće li ČudNoReĐe delovati kao akustični kantautorski solo projekat, kao elektrizovani višečlani bend ili kao oboje. Poslednja postava benda s kojom je snimio dva od ukupno tri albuma je šapatom pala još pre četiri godine i nakon toga ČudNoReĐe se nije službeno oglasio nikakvim novim muzičkim delom

ČudNoReĐe cover (autor - Doringo Photography)
ČudNoReĐe cover (autor – Doringo Photography)

ČudNoReĐe se ove godine vraća u autorsku formu pesmom “Djeca korova”. Ovog puta se žanrovski radi o melodičnoj punk rock pesmi koja tematizuje određeni segment današnjeg načina života omladinske supkulture, ali i ljudskog stanja svesti generalno.

– Djeca korova su kopilad dece cveća začeta na smetlištu njihovih ideala izgorelih pod stihijom kapitalističkog konzumerzima. Ona se socijalno afirmišu podozrivim gledanjem na idealizam svojih hipi prethodnika i destrukciju vide kao konstruktivni poriv kroz koji pomalo i (auto)ironično slave sopstvenu neuništivost – objašnjava autor pesme okvirnu (iako ne i jedinu) poentu teksta.

Ovoga puta se u nedostatku pratećih muzičara , ali sa željom da pesma bude studijski predstavljena u izvorno zamišljenom bendovskom aranžmanu odlučio da sve instrumente koji podupiru vokalnu izvedbu (gitaru, bas i bubnjeve) odsvira i snimi sam. Audio snimanje i produkciju kao i scenario, režiju, kameru i montažu video spota potpisuje Dinko Čvorić – Doringo.

Za četvrti album ČudNoReĐe tvrdi da će ugledati svetlo dana krajem godine. S obzirom na to da ne možemo da predvidimo koliko će to drugačije zvučati od svega do sada, moraćemo za nekoliko meseci ponovo da ga posebno predstavljamo. Do tada, poslušajmo kakvu pesmu nam je priredio za početak ovog leta:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime