Direktorki škole preti otkaz zbog Iron Maidena… Pišu se peticije, zaratili roditelji i učenici…

0
363
Oglasi
Šeron Barns&Edi/Photo: eden.dsbn.org/screenshot
Šeron Barns&Edi/Photo: eden.dsbn.org/screenshot

Roditelji đaka iz jedne kanadske državne srednje škole pokušavaju da smene direktorku jer je na društvenim mrežama objavila fotografije na kojima se vidi da je veliki fan benda Iron Maiden.

Kontroverza potiče od fotografija gospođe Šeron Barns, direktorke škole, koja prikazuje uobičajeni gest ruke “đavolski rogovi”, zajedno sa rukom napisanim znakom sa brojem 666. Fotografije su postavljene na javni Instagram nalog koji se koristi u školske svrhe.

“Kao zabrinuti roditelja dece u srednjoj školi Eden u St. Catharinesu, Ontario, duboko smo uznemireni što je direktorka dodeljena školi očigledno pokazala satanske simbole i svoju odanost satanskim praksama na svojim javnim platformama na društvenim mrežama gde svi učenici mogu da ih vide”, stoji u peticiji koju su započeli roditelji.

Grupa dalje tvrdi da se “škola zasniva na inkluziji, a otvoreno prikazivanje satanskih simbola (na javnoj platformi društvenih medija) koje je direktno u suprotnosti sa principima velike većine porodica koje predstavljaju školu nije inkluzivno. Kao roditelji, zahtevamo njeno premeštanje u drugu školu”.

RAT OKO “ĐAVOLJIH ROGOVA”… UDOVICA RONIJA DŽEJMSA DIA: AKO DŽIN SIMONS HOĆE DA ZAŠTITI OVAJ ZNAK, ONDA JE BUDALA

Dodatna poruka na stranici Change.org sa peticijom kaže da roditelji nisu zabrinuti zbog muzičkog izbora Barnsove, već zbog njenog znaka koji je pokazala.

“Ova peticija se ne odnosi na ljubav Šeron Barns prema Iron Maidenu. Ni u jednom trenutku to nije bilo u pitanju. Ova peticija govori o direktorki jedne škole koja otvoreno prikazuje svoj ručno izrađen znak sa 666 jasno istaknutim na njemu i ona dobro zna šta taj satanski simbol znači za veliku većinu porodica u njenoj školi i stavila ga je na stručni, javni @edenprincipal nalog na društvenim medijima, a ne privatni, što je vrlo lako mogla da uradi”, navodi se u poruci. “Da nije objavila fotografiju znaka 666, ova peticija ne bi postojala. Nikoga nije briga koji bend voli i ne radi se o njenom izboru o onome što sluša. To bi bilo sitno i besmisleno. Ovde se radi samo o otvorenom odabiru prikazivanja satanskih simbola na stranici profesionalnog profila”.

IRON MAIDEN SE NA OMOTU NOVOG ALBUMA ZAHVALILI – NOVAKU ĐOKOVIĆU

Kao odgovor na ogorčenje roditelja, učenici su stali iza Barnsove.

“Smešno je da nekoli roditelja samo procenjuje njenu ulogu direktora samo na osnovu objave na Instagramu. (O tome da li vam se sviđa bend Iron Maiden. To je to.)” napisali su učenici u svojoj peticiji i dodali: “Srednja škola Eden je javna škola. Nije hrišćanska škola. Ako vam se zbog nečega ne sviđa direktor škole vašeg deteta, unuka, rođaka itd., pošaljite ih u drugu školu”.

Učenici su dalje izjavili da Barnsova “ne širi ništa osim ljubavi i ljubaznosti, i verovatno je jedan od najboljih i najvoljenijih direktora koje je škola ikada imala”.

U vreme pisanja ovog izveštaja, đačka peticija je imala više od 7.600 potpisa, u poređenju sa roditeljskom, koja je imala 365.

HL/Izvor: ultimateclassicrock.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime