Devojka koja ne postoji objavila svoju prvu pesmu… Kompozitorski debi AI “kantautorke” dočekan “na nož”, kako se vama sviđa?

0
155
Anna Indiana, screenshot X
Oglasi

AI “kantautorka” Anna Indiana objavila je svoju prvu pesmu i nije se baš dobro provela. Naime, i Anna i njena muzika u potpunosti su produkt veštačke inteligencije koja i dalje izaziva zabrinutost u kreativnim industrijama.

Poslednja pesma Beatlesa dobila i spot… Režirao ga je Piter Džekson, a veštačka inteligencija “dodala” Džona i Džordža

Ko je Anna Indiana?

Anna Indiana veštački je stvorena muzička umetnica koja se nedavno pojavila na platformi X (bivšem Twitteru). Njeni inicijali, AI, označavaju njeno poreklo jer je sve, od njenog izgleda do same muzike, napravljeno AI tehnologijom. Na X-u je objavljen tri i po minute dug video koji prikazuje Annu kako snima pesmu u muzičkom studiju.

U opisu piše: “Zdravo, svete! Ja sam Anna Indiana i ja sam AI pevačica i kantautorka. Evo moje prve pesme “Betrayed by this Town”. Sve – od tonaliteta, tempa, akorda, nota, melodije, ritma, teksta i mog imidža i pevanja – automatski je generisrala veštačka inteligencija. Nadam se da ti se sviđa”.

Šta sluša veštačka inteligencija? AI kaže da su ovo najbolje pesme svih vremena…

Pesma “Betrayed by this Town” je pop balada, a tekst, ukratko, govori o tome kako su devojke sedele u kafiću, pile čaj i razmišljale o muškarcima koji su ih izdali. Ipak, ljudi nisu baš oduševljeni pesmom, a još manje idejom korišćenja veštačke inteligencije umesto ljudske kreativnosti.

Počelo je… Nemački umetnik dobio nagradu za fotografiju koju je stvorila veštačka inteligencija

Jedna osoba je prokomentarisala: “Lepa demonstracija kako bi muzika zvučala kad bi se uklonila sva kreativnost i strast. Siguran sam da će moja mikrotalasna ovo slušati”, (Stvarni) muzičar Džejms Blejk ismejao je video, napisavši: “Ovo me dovelo do suza. Tako sam uzbuđen zbog budućnosti”.

“Ranije sam mislio da je AI pretnja, više ne”, dodao je neko drugi, a jedan korsnik je napisao: “Niko na svetu ne želi ovu tehnologiju. Upotrebite veštačku inteligenciju da sebi olakšate rad, a ne da uništite aktivnosti u kojima uživamo”. “Ovo je đubre”, kratko je dodao neko.

Nik Kejv o pesmi koju je veštačka inteligencija napisala u “njegovom stilu”: Stiže Apokalipsa… ovo je s**nje

Nejasno je ko stoji iza stvaranja ovoga “dela” veštačke inteligencije, ali bilo je i nekoliko pozitivnih komentara. Neko je napisao: “Bože, tako kratkovidni komentari. Pre samo godinu dana ChatGPT je debitovao. Vratite se ovde za godinu dana”.

Kako se vama dopada Anna Indiana?

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime