Desetogodišnji Soni Galager naučio tatu Noela da svira rif iz AC/DC himne “Back in Black”

0
235
Oglasi
Noel Galager/Photo: NME printscreen
Noel Galager/Photo: NME printscreen

Nisu svi gitaristi pokušali ili znaju da sviraju baš svaku pesmu na gitari, ali postoje neki rifovi za koje biste pomislili da ih skoro svi znaju. Noel Galager je u nedavnom intervjuu otkrio da je upravo naučio da svira glavni rif iz hita AC/DC “Back in Black”, i priznao ko ga je tome naučio.

U razgovoru za Radio X (kako prenosi Music Radar), bivši gitarista i tekstopisac Oasis otkrio je da ga je njegov najmlađi sin, Soni, naučio čuvenom rifu. Desetogodišnjak upravo uči da svira gitaru, a Noel je priznao da je klinac i njega usput naučio nekoliko stvari.

– Dobro mu ide na gitari. Svake noći zvecka po njoj – rekao je Galagher. – Pokazao mi je, a ja zaista nisam znao da sviram ovaj rif iz  “Back In Black”.

Noel Galager o “slučaju princa Harija”: Ja sam kao Vilijam, imam brata koji ne zna da začepi jeb*** usta

Noel je dodao:

– On je roker, voli AC/DC i Queen, jebeno je sjajno. Nadam se da nije počeo prerano, pa da mu sa 18 godina postane dosadno.

Iako je Galagher ponosan na svog sina, pokušao je da ne bude očigledan u nadi da će dete krenuti njegovim muzičkim stopama.

– Moj plan nikad nije bio da kažem: “Tata je muzičar, ti ćeš biti muzičar”, jer znam gomilu dece koja su to učinila i kad su navršili 21 godinu odustali su od toga – objasnio je on, dodajući: – Jednostavno ih više ne zanima. Zato sam isplanirao da samo razbacam muzičke instrumente po kući. Soni je uvek imao male klavijature u sobi i gitaru. On je ih bukvalno sam uzeo u ruke i pokušao. On to voli.

Galagher priznao da “Back in Black” nije bio jedini AC/DC rif koji ga je u početku zbunio.

– Soni je vežbao nekoliko stvari – “Smoke on the Water”, na primer. A onda se jedne večeri vratio kući iz škole i pitao: ‘Umeš li sa sviraš ‘Thunderstruck’ od AC/DC?’ Bilo mi je neprijatno kada sam rekao “ne”, a on je bio u fazonu “Dečko, u našoj školi, to može da svira i neko iz drugog razreda. Koju bi ti ocenu dobio?” Rekao sam: ‘Moja ocena je 76 miliona funti, sine. To sam ja, šta kažeš na to?

Noel Galager je stvarno ovo rekao: Voleo sam svoju majku, sve dok nije rodila Liama

Galager je rekao da je njegov sin na kraju školske godine učestvovao u nastupu četvoročlanog benda na školskom koncertu, pri čemu je pevač i gitarista izjavio da je bio oduševljen kada je video svog sina kako svira uživo.

– Nikada u životu nisam bio tako ponosan na bilo šta ili bilo koga. To je bilo neverovatno.

Kompletan intervju sa Noelom Galagerom možete da poslušate na Radio X.

HL/Izvor: loudwire.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime