Demofest obeležava deceniju postojanja izložbom: “10 godina vrhunske muzike”

0
179
Photo: Promo
Oglasi

Izložba Demofesta pod nazivom “10 godina vrhunske muzike” otvorena je u 26. oktobra u banjalučkom Kulturnom centru Banski dvor, povodom obeležavanja decenije najvećeg festivala demo bendova u jugoistočnoj Evropi.

Reč je o izložbi fotografija, koncertnih plakata i majica Demofesta, a još jedan povod za svojevrsno desetogodišnje putovanje je i nominacija festivala za prestižnu evropsku nagradu UK Festival Awards u kategoriji “Best Overseas Festival” i to kao prvi festival iz BiH.

Dobrodošlicu posetiocima je poželeo Milorad Petrić, direktor KC Banski dvor, koji je čestitao Demofestu na 10 godina postojanja i istakao da se nada da će festival dobiti  veliko evropsko priznanje.

Brankica Janković/ Photo: Promo
Brankica Janković/ Photo: Promo

 – Prilika je posebna i velika je čast biti prvi u bilo čemu. Demofest je veoma ponosan na ovu nominaciju, koja je značajna, kako za Banjaluku, tako i za celu BiH, ali i za region. Demofest priču smo pokrenuli pre 10 godina i bilo je veoma teško. Imali smo i kritičnih momenata, kada smo razmišljali da li da odustanemo. Hiljade ljudi je ustalo da se bori za Demofest kada je bio pred gašenjem i to je bila jasna poruka – zbog njih smo odlučili da nastavimo dalje. Danas smo dobili potvrdu da je dobro što nismo odustali sve ove godine – izjavila je Brankica Janković, direktor Demofesta, i dodala da će posetioci izložbe imati priliku da vide koliko je rada i truda uloženo u stvaranje i realizaciju ovog festivala.

Tokom svih ovih godina postojanja, na adresu Demofesta je stiglo preko 3.500 prijava demo bendova, nastupilo je više od 300 grupa, a sviralo oko 1.400 muzičara iz 13 zemalja.

Photo: Promo
Photo: Promo

Demofest izložba “10 godina vrhunske muzike” biće otvorena do 16. novembra 2016. godine.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime