Dejvid Li Rot ima novu pesmu…. Zove se – “The S*** That Killed Elvis”

0
155
Dejvid Li Rot/Photo: facebook promo
Oglasi

Dejvid Li Rot predstavio je novu solo pesmu pod nazivom “The Shit That Killed Elvis”.

To je živahna akustična pesmica koja se bavi opasnostima slave:

“Give me the babes and the dames, the groupies and hoes. The ones with no last names, I’m talking best in show”, peva Rot u jednom trenutku, pre nego što primieti da će ga takav način života odvesti u “grobnicu s pogledom ” zbog “smrti od pizze”.

Rock Fight… Džin Simons vs Dejv Li Rot – pale teške reči, pa i srednji prst

Pesma je nastala iz scenskog mjuzikla na kojem je Rot radio pre nekoliko godina s gitaristom Džonom 5 .

– Zove se “Somewhere Over the Rainbow Bar & Grill” i osmišljen je kao jukebox mjuzikl pošto smo vidjeli šta su prijatelji iz South Parka napravili – rekao je Rot za Rolling Stone, aludirajući na muzičku produkciju “Mormonove knjige” Treja Parkera i Mata Stouna.

Dejvid Li Rot odbio da bude podrška Motley Crue na turneji: Neću da budem predgrupa bendovima na koje sam uticao

– Gledao sam predstavu i otišao kući i počeli smo da sastavljamo nešto što se, pretpostavljam, zove jukebox mjuzikl, ali to nije bilo za Van Halen – rekao je tada Rot. – Zaista, možemo da nađemo vremena međuprostoru, Van halen ima 15 pesama spremnih za izlazak, a ovo je moja priča. Klinac iz Indijane odlazi u veliki grad, prodaje dušu đavolu. Šta god Lola želi, Lola dobije. Lola na kraju dobija Dejva.

Uprkos njegovom entuzijazmu za projekat, mjuzikl nikada nije ostvaren. Pesme koje je snimio s Džonom 5 ostale su godinama zaboravljene.

Zatim je Rot objavio pesmu “Somewhere Over the Rainbow Bar and Grill” 2020. kao posvetu posle smrti Edija Van Halena. Ubrzo nakon toga, objavio je još pet pesama kao deo interaktivnog online stripa .

Dejv Li Rot prešao u strip crtače, kombinuje drevnu japansku tehniku i – Photoshop. Pogledajte kako to izgleda…

Materijal je od tada postupno objavljivan, uključujući pesme “Pointing at the Moon” i “Nothing Could Have Stopped Us Back Then”. Čak i “Manda Bala,” pesma s latinskim bojama koja je izvorno bila uključena u Rotov web strip, nedavno je objavljena kao samostalna pesma.

Međutim, još nema reči o tome hoće li išta od ovog materijala biti uključeno u službeni album.

Poslušajte novu pesmu Dejvida Li Rota “The Shit That Killed Elvis”:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime