Dejv Grol otkrio da je bio vrlo siromašan pre uspeha Nirvane: Delio sam stan s Kobejnom. bilo je jeb… odvratno

0
330
Dejv Grol/Photo; thehypogecko/YouTube
Oglasi

Slavni vođa, pevač i gitarista grupe Foo Fighters i nekadašnji bubnjar grupe Nirvana, ispričao je tokom jednog intervjua kako je živeo u malom, prljavom stanu s Kurtom Kobejnom dok nisu objavili album “Nevermind” 1991. godine.

Grol se kao bubnjar pridružio bendu Nirvana kada su radili na nastavku svog debitantskog albuma “Bleach” iz 1989., a delio je mali stan s frontmenom Kurtom Kobejnom koji je bio zatrpan smećem i opušcima cigareta, ali sve se promenilo kada su objavili album ‘Nevermind’ 1991. godine koji ih je katapultirao među globalne zvezde.

10 lekcija koje je Dejv Grol naučio tokom svojih 40 godina u rokenrolu…

Tokom gostovanja u podkastu Konana O’Bajena. Dejv Grol je ispričao kako je izgledao njegov život pre uspeha Nirvane:

– Bili smo klinci a kada govorite o vremena koje je od tada proteklo, za mene to nije toliko o godinama. Radi se o iskustva koja su na neki način vodila, jedno za drugim, od troje klinaca koja su zapravo živela ili išla na turneju u svom kombiju da bi jednog dana postali veliki bend. Pre nego što smo snimili ploču “Nevermind”, živeli smo prilično siromašno i u bedi. Živeo sam s Kurtom u jednom malom stanu i svuda su bili samo kukuruzni štapići i cigarete. Bilo je jeb… odvratno. Na sve sam tada bio spreman samo da imam svoj stan i da mogu da živim odmuzike koju stvaram. – ispričao je Grol i nastavio sa svojim uspomenama:

Neki to rade ovako… Dejv Grol 16 sati pripremao hranu za beskućnike

– Od 1992./1993. smo počeli da živimo u jednom posve drugačijem svetu nego što smo živeli samo 16 meseci ranije.

Dejv Grol progovorio o svojoj borbi s depresijom: Trebalo mi je vremena da shvatim da muzika nije moj neprijatelj…

Svejedno, Grol je naglasio da promena nije tako dramatična kao što mnogi misle jer nisu postali milioneri preko noći, i objasnio:

– Znam da se prelaz dogodio jako brzo, ali nisam sledeći dan završio s milion dolara u poštanskom sandučiću. Kada sam znao da imam 15 dolara dnevno znao sam da mogu da kupim dve kutije cigareta. I onda je odjednom sve krenulo: Odseli smo u jednom motelu i delio sam sobu s Kurtom.

Dejv Grol sve isplanirao… Evo kako će se raspasti Foo Fighters

Ispričao je i da se nije osećao loše što je odjednom imao novca za trošenje, i ispričao:

– Zaista se nisam osećao da sam u nekom sukobu ili da imam bilo kakav osećaj krivice ili srama što sam otplatio majčinu kuću ili što sam majci kupio auto ili sada mogu debi priuštim kuppvinu novog para cipela. Mi kao bend nismo napravili ništa posebno da bi smo to postigli. Samo smo učinili ono što smo učinili i bio sam stvarno srećan što sam konačno mogao da se izdržavan kao muzičar.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime