Death metal bend Omicron neće da menja ime zbog nove varijante virusa Covid-19

0
259
Oglasi
Omicron/Photo: instagram printscreen
Omicron/Photo: instagram printscreen

Nećemo dozvoliti  da virus odredi način na koji bi naš koncept trebalo percipirati, poručuje belgijski death metal sastav.

Belgijski death metal bend Omicron čvrsto stoji u svom uverenju i kaže da neće menjati ime zbog novootkrivene istoimene varijante virusa Covid-19 .

Svetska zdravstvena organizacija nazvala je novu varijantu ‘zabrinjavajućom’, delom zbog nedostatka poznatih informacija o njenoj prenosivosti i verojatnoći da izazove težak oblik bolesti. Kako taj novi mutirani oblik nastavlja da se širi svetom, bend Omicron razgovarao je za Vice o tome da li imaju bilo kakve namere da promene ime posle novog otkrića.

– Niko nije mogao da predvidi da će se to dogoditi i nadamo se da će ljudi to videti. Planiramo li da promenimo ime? Dođavola, ne. Nećemo da dozvolimo da virus odredi način na koji bi naš koncept trebalo da bude percipiran – poručili su iz benda.

U ranijem postu na Facebooku, bend je precizirao da su svoje ime izvukli iz Omicron galaktičkog sistema, a ne iz nove varijante virusa.

Zabrinutost da bi mogli da “profitiraku” od varijante iznijeli su za Vice, rekavši:

– Imati isto ime kao nova varijanta korona virusa donosi osećaj dodatne odgovornosti koji moramo nositi. Pažljivo ćemo koračati jer ne želimo da da svet misli da gradimo uspeh na patnji drugih ljudi.

HL/Izvor: ravnododna.com

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime