Dead Dog Summer veruju u sebe… “Believe it” najavljuje novi album hardcore punk benda

0
86
Dead Dog Summer/ Photo: Promo
Oglasi

Dead Dog Summer je bend koji je aktivan učesnik nezavisne scene od kraja 2020 godine, dolaze iz Čakovca, a do sada su objavili album “A Place of Someday” koji je izašao 2022. kao digitalno izdanje, a u maju 2023. album je izdat na vinilu za Geenger Records kao i njihovu izdavačku kuću My Last Station. U tih nekoliko godina postojanja odsvirali su mnoštvo koncerata i festivala u zemlji i regionu.

Bend je trenutno u fazi pravljenja novih stvari i sviranja koncerata širom regiona, a “Believe it” je drugi singl s predstojećeg albuma koji je najavljen za kraj 2024. ili početak 2025.

– “Believe it” je stvar koja govori o vjerovanju u sebe i o potrebi da se okružiš s ljudima koji te potiču na rast, a ne s ljudima koji će najčešće govoriti da je nešto nemoguće, da ti to ne treba u životu, da svi samo tebe čekaju i slično. Svaka stvar koju postigneš u životu je jednom bila samo iskra u oku, želja, a ta želja je postala stvarnost – kažu momci iz benda.

Dead Dog Summer, novo ime na regionalnoj hardcore sceni, objavili singl “A Wish (All About Me)”

Kako bend neguje DIY iliti uradi sam etiku, i ovaj put su stvar snimali sami u svom studiju/prostoriji, a za mix i master je zaslužan Ivan Jakić iz Kut Sobe studija. Spot su snimali takođe sami u svojom prostoru, a montažu je radio bubnjar Boris Strahija.

Kad bi opisivali muziku benda Dead Dog Summer, najlakše bi ih bilo svrstati u hardcore punk žanr, a kombinuju pršteće gitare sa čvrstom ritam sekcijom i “vrištećim” vokalima.

Članovi benda su Igor Bistrović (vokal i gitara), Krešo Žerjav (bas i vokal) i Boris Strahija (bubnjevi).

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime