Dark Tranquillity prvi put u Srbiji… Švedski death metalci 18. aprila u novosadskoj Fabrici

0
182
Oglasi
Dark Tranquillity/ Photo: Promo
Dark Tranquillity/ Photo: Promo

Dark Tranquillity, jedni od pionira geteborške škole death metala, premijerno će nastupiti u Srbiji, 18. aprila u novosadskom klubu SKCNS Fabrika.

Bend je nastao 1989. godine pod imenom Septic Broiler, a debi album “Skydancer” na kome je tada pevao Anders Fridén (kasnije se priključio sastavu In Flames) objavili su 1993. godine kao Dark Tranquillity.

Dark Tranquillity/ Photo: Promo
Dark Tranquillity/ Photo: Promo

Godine 1995. realizovali su album “The Gallery” koji se smatra vrhunskim radom iz tog vremena. Tada je gitarista Mikael Stanne preuzeo ulogu pevača/frontmena, što je i danas.

Posle toga, bend je objavio još 9 studijskih albuma od kojih je poslednje još uvek aktuelno izdanje “Atoma” (Century Media, 2016.).

Na poziciji druge gitare tokom 2017. godine uživo su im pomagali Christopher Amott (Arch Enemy) i Johan Reinholdz (Andromeda).

Ulaznice za koncert benda Dark Tranquillity  u organizaciji MH Concerts & Serbian Hellbangers, biće puštene u prodaju 20. decembra po ceni od 1.900 dinara za prvih 50 primeraka, dok će redovna pretprodajna cena biti 2.500 dinara. Na dan koncerta, ulaznice će koštati 3.000 dinara.

Ulaznice će se prodavati putem Eventim i Gigstix prodajnih mreža, a naknadno će u prodaju biti puštene i oldschool fan ulaznice koje će biti dostupne u Mungos i Felix šopovima.

Izvor: Serbian Metal Portal

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime