Danas počinje osmi Drum Dum Fest u Leskovcu

0
220
Oglasi
Photo: Promo
Photo: Promo

Osmi Drum Dum Fest počinje danas otvaranjem izložbe fotografija u holu Leskovačkog kulturnog centra u 18:00 časova, a nastaviće se promocijom knjiga “Rokenrol u kandžama interneta” i “Seljobriti kaži” u holu na drugom spratu.

Na promociji će biti prisutni autori Branimir Lokner, Predrag Jovanović i Branislav Bašić Pekar.

Za 20:00 časova zakazana je bubnjarska radionica Igora Maleševića, takođe u holu LKC-a na drugom spratu.

Revijalni deo ovogodišnjeg Drum Dum Festa premešten je iz dvorišta Šop-Đokićevog kompleksa u salu Narodnog pozorišta, jer kako kažu organizatori zbog neizvesnih vremenskih uslova koji prate čitav region  ne žele da “gledaju u nebo” i ove godine i da zbog moguće kiše publici uskrate uživanje u odličnom programu koji su pripremili.

Vlatko Stefanovski/ Photo: Promo
Vlatko Stefanovski/ Photo: Promo

Glavne zvezda ovogodišnjeg festivala je Vlatko Stefanovski i njegov trio. Publika će sa njima uživati u uobičajenom repertoaru, ovog puta sa naglaskom na bubnjevima za kojima će biti Dino Milosavljević koji će pre revijalnog dela održati radionicu u sali pozorišta od 18:00 časova.

Još jedan bend iz Makedonije predstaviće se na ovogodišnjem festivalu. U pitanju je grupa Ki, pobednici prošlogodišnje zaječarske Gitarijade koji će svojim nastupom otvoriti revijalni deo programa u subotu.

Boje Srbije i Leskovca predstavljaće bend Denis Napast sa Igorom Velikovim za bubnjevima, a festival će svojim nastupom zatvoriti gosti iz Crne Gore, bend Parampaščad.

Kao i predhodnih godina pre revijalnog dela nastupiće mlade snage DDF kids i DDF teens. Škole bubnjeva iz Zaječara i Leskovca će u ovom delu programa predstaviti svoje najmlađe bubnjare.

Program Drum Dum Festa:

Petak, 13. jul
Leskovački kulturni centar
18:00 – Otvaranje izložbe “Objektivom kroz muziku”
18:30 – Promocija knjiga “Rokenrol u kandžama interneta 2” autora Predraga Jovanovića i Branimira Loknera i “Seljobriti kaži 2” autora Branislava Bašića Pekara
20:00 – Bubnjarska radionica – Igor Malesevic

Subota, 14. jul
Sala Narodnog pozorišta, Leskovac
18:00 -19:00 – Master class Dina Milosavljevića
20:00 – 20:15 – Defile bubnjara
20:15 – 21:00 – Program posvećen mladim nadama: DDF kids i DDF teens
21:00 – 21:45 – KI (Makedonija)
21:45 – 22:30 – Denis Napast (Srbija)
22:30 – 00:00 – Vlatko Stefanovski Trio & Dino Milosavljević
00:00 – 00:45 – Parampaščad (Crna Gora)
00:45 – 01:00 – Zatvaranje Festivala

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime