Danas počinje online izdanje festivala Alternative Film/Video 2020

0
179
Film/Photo: Pixabay
Oglasi

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije ovogodišnje izdanje Alternative biće održano u online formatu. Ljubitelji ovog festivala, filmove i prateće programe moći će da gledaju preko platformi YouTube, Vimeo i Zoom.

Iako se zbog neizvesne situacije kasnilo sa objavom konkursa za prijavljivanje radova, na isti je stiglo više od 400 prijava, od kojih su selektori festivala Isidora Ilić i Boško Prostran, u takmičarski međunarodni program uvrstili 27 filmova.

Ove godine će i regionalni program Jug-jugoistok, koji je poznat kao prateći program festivala, predstavljati deo takmičarskog programa. Selektor ovog programa je Greg de Kjuir.

Alternative 2020 počinje u sredu, 9. decembra od 20:00 časova sa prvim Takmičarskim programom, a trajaće do nedelje, 13. decembra.

Počinjemo sutra u 8./We start tomorrow @8pm.

Svaki dan otvorićemo i podeliti vimeo link sa filmskim ili govornim…

Posted by Alternative Film/Video on Tuesday, 8 December 2020

Svi takmičarski programi pratiće se preko platforme Vimeo, a link će biti dostupan par sati posle postavljanja.

Na sajtu alternativefilmvideo.rs zainteresovani mogu da pronađu sve informacije i usmerenje na linkove za praćenje programa.

Alternative Film/Video festival osnovan je 1982. godine u Beogradu, kao mesto susreta umetnika, teoretičara, kritičara i publike.

Misija festivala bila je da teorijski zabeleži pokrete, promoviše konstruktivne vrednosti i podržava nove kreativne mogućnosti u vizuelnim medijima.

Festival omogućava uvid u trenutno stanje novih filmskih i video tendencija u regionu i svetu. Osnivač festivala je Dom kulture Studentski grad, redakcija Akademski filmski centar.

Alternativa 2020/ Design: Miloš Nikolić
Alternativa 2020/ Design: Miloš Nikolić
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime