Dama peva opasno dobar bluz… Singlom i spotom za “Led” Marina Bošković najavila debi album

0
470
Oglasi
Marina Bošković/Photo: wood.rs
Marina Bošković/Photo: wood.rs

Beogradska bluz pevačica Marina Bošković objavila je video singl “Led”, kojim najavljuje svoj debio album koji bi trebalo da se pojavi naredne godine.

Marina je poznatoime domaće klupske scene. Rođena je 1986. godine, a muzikom se bavi od malena i pohađala je nižu muzičku školu “Stanislav Binički”, odsek klavir.

Sarađivala je do sada sa brojnim i značajnim imenima bluz i rok scene, kao što su Zona B, Duda Bezuha, Nenad Zlatanović & Texas Flood, Stare Kuke, Gvin Ešton, Norman Biker. Takođe, učestvovala je kao prateći vokal na albumu supergrupe El Dorado, reditelja Milutina Petrovića sa članovima benda Zona B (Zdenkom Kolarom, Dudom Bezuhom i Dušanom Ristićem Ristom) i brojnim drugim bluz i rok izvođačima. Učestvovala, u saradnji sa Dudom Bezuhom, kao glavni vokal na albumu čija muzika predstavlja svojevrsnu zvučnu podlogu za knjigu Stevana Lazića “Senke na duši”.

Uučestvovala na bluz festivalu Blues Atack u Centru za kulturu Kovin 2017. sa bendom Texas Flood, Dudom Bezuhom i Dragoljubom Crnčevićem Crnketom. a 2021. učestvovala na 59. Monday Blues-u na Zidiću u serijalu low-noise bluz koncerata u organizaciji Doma omladine Beograda sa Đorđem Bajićem na gitari i Milanom Petrovićem za klavijaturama.

Bavi se klupskom svirkom u Beogradu uz pauze od 2016. godine. Njen repertoar se sastoji od obrada poznatih numera bluz i soul pevačica, kao što su Eta Džejms, Areta Frenklin, Boni Reit, Koko Tejlor, Dženis Džoplin, Nina Simon, i bendova Whitsnake, ZZ Top, Rolling Stones i drugih.  Redovna učesnica brojnih bluz džem sešna u Beogradu.

Pogledajte spot za “Led” Marine Bošković:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime