“Da sam makar vuk”… poručuje novom pesmom Miki Radojević

0
280
Oglasi
Miki Radojević/ Photo: Zoran Lazarević Laki (promo, Long Play)
Miki Radojević/ Photo: Zoran Lazarević Laki (promo, Long Play)

Miki Radojević , frontmen pank bendova Čovek bez sluha i Six Pack, predstavio je novi samostalni singl “Da sam makar vuk”, koji je posvećen “radnicima kulturnih ustanova, tehničarima, toncima, bendovima koji sviraju za male pare”.

Višemesečna koncertna neaktivnost usled globalne pandemije ugrozila je opstanak bendova i čitave muzičke industrije, a Radojević je jedan od malobrojnih naših muzičara koji se, preko svog Facebooka, otvoreno buni protiv takvog stanja i posebno letargičnog, ćutljivog stava kolega sa rok scene.

Miki Radojević/ Photo: AleX
Miki Radojević/ Photo: AleX

– Pola godine bez svirke. Pola godine bez probe s bendom, tek po neka zajednička kafa. Pola godine kako oni koji bi trebalo da nas štite kao mlađe burazere ćute i ne dižu glas, ne opominju nadležne da su muzika i kultura takođe posao koji hrani neka usta. Ne, ne kukam za svoje dupe. Meni je genetika dala da umem sve: i ekser da zakucam, i struju da razvučem, da vozim kao ruski pilot, pa čak da rukujem i onom motikom koju nama muzičarima nude po društvenim mrežama (doduše, zemlju nemam, travnjaka mi žao) – poručuje Radojević.

Pesmu “Da sam makar vuk” Radojević je snimio sam u svojoj sobi, a specijalni gost na solo gitari bio je Dejan Dors Marković.

Podsećamo, Miki je proletos u vreme karantina objavio singl “Vratiće se vrapci”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime