Da, ovo nam je nedostajalo… Adrenalin, energija, opasno dobra svirka i puno srce na koncertu Intelligent Music Projecta u Sofiji (fotoreportaža)

0
328
Oglasi
IMP (Sofija)/ Photo: AleX
IMP (Sofija)/ Photo: AleX

Posle više od godinu dana treba napisati objektivan izveštaj sa koncerta. Nema šanse.

A opet, profesija kaže da mora da bude tako. Pa… pokušaćemo da pomirimo euforiju što se uopšte nešto ozbiljno desilo posle toliko vremena i što smo mogli tome da prisustvujemo i izveštaj koji će, uz fotografije i snimke, pokušati da vam dočara kako je zaista bilo na koncertu benda Intelligent Music Project u Sofiji, poslednjeg u okviru turneje “Creation Tour”.

Milen Vrabevski/ Photo: AleX
Milen Vrabevski/ Photo: AleX

Važno je samo, pre svega, reći da svega toga najverovatnije ne bi ni bilo da nije doktora Milena Vrabeskog, čoveka koji je uradio ono najteže – uspeo u životu i ostao roker u duši.

I to ne na rečima, nego na delu. Jer, Intelligent Music Project je njegovo delo – neki od najpoznatijih svetskih muzičara, uz sjajne bugarske kolege,okupljeni da stvaraju i sviraju za generacije koje dolaze.

Elem… posle očigledno dobrog zagrevanja u Plovdivu, Varni i Burgasu, IMP je stigao u Sofiju našpanovan da odsvira najbolji koncert na turneji.

Pandemija je na izdisaju, ali ipak traje, pa je tek nešto više od 1.000 ljudi moglo u sportsku salu Universiada u Sofiji, ali se pokazalo da je to bilo više nego dovoljno za atmosferu pravog, velikog rok koncerta.

Jer, prema količini energije razmenjene sa bine prema publici i nazad delovalo je kao da je bilo deset puta više ljudi. Bend koji u ovoj njegovoj inkarnaciji predvodi harizmatični Roni Romero, odvalio je dva sata opasno dobre svirke.

Roni Romero, IMP (Sofija)/ Photo: AleX
Roni Romero, IMP (Sofija)/ Photo: AleX

Roni je, pun adrenalina, suvereno komandovao scenom, kolegama u bendu i publikom, uz osmeh, ogromnu energiju i tek ponekad trag rezignacije što se ovaj spektakl ne odvija na stadionu, pred desetinama hiljada ljudi.

Ipak, njegova šetnja po tribinama uz baladu “Listen” koju je napisao Milen Vrabevski, bila je svakako jedan od ključnih delova koncerta i vapaj jasne želje da zaboravimo “bezkontaktno” vreme kroz koje smo svi zajedno prošli, maske, distance i sve što nas je odvajalo od normalnog života.

Karl Sentens, IMP (Sofija)/ Photo: AleX
Karl Sentens, IMP (Sofija)/ Photo: AleX

Specijalni gosti su ovog puta bili bubnjar Bobi Rondineli, koji je u svojim numerama i solo deonici održao lekciju kako se to radi kad imaš iskustvo iz bendova kao što su Rainbow, Black Sabbath, Blue Oyster Cult… i pevač legendarnog benda Nazareth Karl Sentens, britanski gospodar scene moćnog glasa, koji se u završnom duetu “Yesterdays That Mettered” s Romerom stopio u briljantni rock/metal performans, praćen horskim pevanjem publike.

Ako se tome doda i odličan bend sačinjen od bugarskih muzičara, koji su predvodili pevač Bobi Kostakata, gitarista Biser Ivanov i bubnjar Stojan Jankulov Stundži, dobija se – vrhunska rok predstava za puno srce svakog od srećnika u publici te nedeljne kišne noći u Sofiji.

Pogledajte fotoreportažu:

HL Team

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime