Da li ste znali da se iza ovih 5 velikih hitova krije – Sting

0
454
Sting/ Photo: Promo (Universal Music Serbia)
Oglasi

Tokom proteklih 40 godina Stingove karijere, kroz svoje kompozicije isprepleo je jazz, reggae, hip-hop, pop, rock, R&B, klasičnu, keltsku i svetsku muziku.

Sting na koncertu u Varšavi: Demokratija je neuredna i frustrirajuča, ali anternativa je mnogo gora

Pored njegovih svima poznatih velikih hitova, “Englishman In New York”, “Every Breath You Take”, “Message In A Bottle” i “Shape Of My Heart”, u nastavku donosimo pesme za koje mnogi ni ne znaju da ih je Sting napisao za svoje kolege.

Grejs Džons – “Demolition Man”, 1981.

Iako se verzija ove pesme pojavljuje na četvrtom albumu grupe The Police, “Ghost in the Machine” objavljenom 1981. Grejs Džons je bila ta koja je prva objavila pesmu.

Hot Gossip – “I Burn For You”, 1981.

Sting je prvobitno napisao ovu pesmu za britansku grupu Hot Gossip, koju su The Police kasnije snimili za soundtrack filmske adaptacije drame “Brimstone i Treacle”, u kojoj je Sting i glumio.

Dire Straits – “Money for Nothing”, 1985.

Ovaj svevremenski hit su napisali Sting i Mark Nofler zajedno, a ona je Dire Straitsima osvojila Grammy za najbolju rock izvedbu dua i grupe s vokalom 1986. “Money For Nothing” zasjala je i na prvom mestu Billboard Hot 100 liste.

Tom Džons – “Perfect World”, 2000.

Sting je komponovao i nekoliko pesama za Diznijev animirani film “The Emperor’s New Groove”  iz 2000. koji je dobio nominaciju za Oskara za najbolju originalnu pesmu “My Funny Friend and Me”.

Alison Kraus – “You Will Be My Ain True Love”, 2003.

Muzičku podlogu za ratnu dramu “Cold Mountain” iz 2003. zasnovanu na romanu Čarlsa Frejzera iz 1997. u kojoj glume Nikol Kidman, Džad Lou, René Zelveger, Filip Sejmut Hofman, Natali Portman i Džek Vajt. “You Will Be My Ain True Love” je u potpunosti napisao i komponovao Sting, a u pesmi je i back vokal. Pesma je bila nominovana za Oskara za najbolju originalnu pesmu s videom u kojem Kraus i Sting pevaju pesmu uživo.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime