Da li ste za “BlackJack Tango”? Bana objavila novi EP… Promocija 23. oktobra u Kraft Room Berlin Monroe kafeu

0
232
Oglasi
Branislava Joković Bana/ Photo: Ema Bednarz
Branislava Joković Bana/ Photo: Ema Bednarz

Promocija EP-a “BlackJack Tango” mlade kantautorke Branislave Joković Bane održaće se u u sredu, 23. oktobra u 15:00 časova u Kraft Room Berlin Monroe kafeu u Cetinjskoj.

Bana je kantautorka originalnog i upečatljivog izraza – klavir svira od desete godine, prve kompozije počela je da piše u srednjoj školi, a ubrzo je shvatila da joj zbog melodičnosti pesama odgovaraju stihovi na engleskom jeziku. Autor je i izvođač svojih pesama koje svrstava u indie, down-tempo i art po žanrove.

– Moj instrument je klavir. Umesto sviranja akorda, moja je jedinstvenost u poigravanju sa vokalnim linijama za koje kreiram podržavajuće fraze na klaviru. Na svojim nastupima izvodim obrade pesama drugih izvođača, nekada i menjajući njihovu harmonijsku progresiju i vokalnu melodiju – kaže Branislava.

Digitalni EP “Blackjack Tango” u izdanju Menart Srbija podignut je na sve digitalne platforme, a možete ga poslušati na ovom linku.

Branislava Joković Bana/ Photo: AleX
Branislava Joković Bana/ Photo: AleX

Branislava Joković do sada je imala zapažene nastupe na festivalima autorske muzike – Karusel, Cantout i Vibe (Brisel), a njeni radovi su se našli i na kompilaciji “Femixseta (2011)”, kao na “Femixseta 7 (2019)” kompilaciji koja je nedavno objavljena.

Nastupala je na brojnim “open mic” večerima, kako u Srbiji tako i u Belgiji, gde je jedno vreme živela. Beogradskoj publici je dobro poznata po klupskim svirkama u Gavezu, Batleru, Poletu, Helga’s Pubu, Craftroomu Berlin Monro, Jazz Kantini Lisabon… izvodeći kako autorske pesme, tako i popularni repertoar iz domena jazza, popa, rocka, soula i r’n’b-a kojeg obrađuje u originalnim aranžmanima.

EP “BlackJack Tango”, lista pesama:
Your Lies
BlackJack Tango
Down By The Sea
Fall Leaves

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime