Da li ćemo ih konačno ponovo gledati? Suffocation 30. jula u bašti KST

0
143
Suffocation/ Photo: Promo
Oglasi

I konačno, posle 17 godina (zadnji put smo ih gledali 2007. u SKC), Suffocation se vraća u Srbiju u okviru velike letnje evropske turneje Bow To None i to u utorak, 30. jula u baštu KST.

Suffocation su pioniri death metala osnovani pre 36 godina u saveznoj državi Njujork. Skrenuli su pažnju na sebe 1991. godine debi albumom “Effigy of the Forgotten” koji je ubrzo postao klasik žanra.

Posle ovog objavili su još osam studijskih albuma, od kojih je najnoviji “Hymns from the Apocrypha” predstavljen u novembru, a koji će bend da promoviše upravo na ovoj turneji.

Suffocation/ Photo: Promo

S pomenutog albuma objavljen je i spot za numeru “Seraphim Enslavement”, a treba pomenuti i da se na pesmi “Ignorant Deprivation” dogodila lepa saradnja: vokal je Frenk Mulen, jedan od osnivača benda, a stihove je napisao Majk Smith, bivši bubnjar.

Za uzore u ranoj fazi benda naveli su Napalm Death i Sepulturu, dok se njihov svirački zaštitni znak, breakdownovi, smatraju jednim od temelja celokupnog novog podžanra: deathcorea.

Članovi benda su Terens Hobs (vodeća gitara), Derek Bojer (bas), Čarli Erijo (ritam gitara), Erik Moroti (bubnjevi) i Riči Majers (vokal), koji je stalni član benda od 2019, a inače je vokal i u američkom death metal bendu Disgorge.

Podsetimo, Suffocation je trebalo da nastupe u Beogradu prethodne godine ali je taj koncert otkazan, baš kao i onaj najavljen u 2017. godini u Novom Sadu. Nadamo se da će ovaj put sve da prođe u najboljem redu, i da neće biti nikakvih neprijatnih iznenađenja.

Early bird ulaznice po ceni od 2500 dinara su u prodaji putem GigsTix- Ulaznice po pretprodajnoj ceni koštaće 2900 dinara.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime