Čuvena italijanska glumica Ornela Muti će možda morati u zatvor… i to zbog – Putina i Kostnera

0
444
Oglasi
Ornela muti/Photo: facebook@ornellamutiofficialpage
Ornela Muti/Photo: facebook@ornellamutiofficialpage

Poznata italijanska glumica Ornela Muti mogla bi da završi u zatvoru ako ne vrati novac kupcima karata za njene nastupe koji su otkazani jer je otišla na humanitarnu večeru sa Vladimirom Putinom i Kevinom Kostnerom.

Ona je u decembru 2010. godine imala zakazana tri nastupa, ali je otputovala avionom u Sankt Peterburg na humanitarnu večeru.

Vrhovni kasacioni sud je odbacio žalbu na presudu za pokušaj prevare. Muti je ranije rekla kako ne može da plati odštetu.

Italijanski sud potvrdio je presudu o šestomesečnoj uslovnoj kazni zatvora za poznatu glumicu. Pored toga, moraće da plati 500 evra na ime kazne i 30.000 evra kao obeštećenje za karte koje je kupila publika u mestu Pordenone na severoistoku Italije.

Ona je 2010. godine obavestila upravu pozorišta Verdi u Pordenoneu da je bolesna i da zato mora da otkaže dolazak. U lekarskom opravdanju stajalo je da ima upalu dušnika, temperaturu, da kašlje i teško govori.

Lekarska terapija glasila je pet dana mirovanja, a nedugo zatim pojavila se vest da je otputovala u Rusiju na gala humanitarnu večeru na koju ju je pozvao ruski predsednik Vladimir Putin.

 

Čim su objavljene fotografije sa ovog događaja u Sankt Peterburgu, uprava pozorišta je započela borbu na pravnom terenu. Sud je upozorio glumicu da će morati u zatvor ako ne isplati obeštećenje za karte. Italijanski mediji javili su da Muti sada ima 30 dana da pronađe novac i plati ono što joj je naloženo u presudi. Prvo suđenje je održano 2015. i ona je tada rekla da nema novac.

Dve godine kasnije, zajedno sa porodicom, izbačena je iz kuće u Rimu zbog duga od 80.000 evra prema agenciji za nekretnine.

Muti je ruskim medijima pre nekoliko godina rekla da ima stan u Moskvi i da želi da dobije rusko državljanstvo.

Ornela Muti je van Italije poznata po tome što je igrala u filmovima “Fleš Gordon” i “Oskar”.

HL/Izvor: BBC na srpskom

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime