Čuvaru muzeju bilo dosadno, pa hemijskom olovkom crtao po slici od milion dolara…

0
354
Oglasi
Tri figure/Photo; The Art Newspaper Russia
Tri figure/Photo; The Art Newspaper Russia

Dosada čoveka može da dovede u veliku nevolju. Da je tako, svedoči i vest koja dolazi iz Rusije.

Naime, kako piše The Art Newspaper Russia, čuvar jedne privatne firme za obezbeđenje, kome je navodno bio prvi dan na poslu, iz čiste dosade nacrtao je par očiju na slici Ane Leporske “Tri figure”, koja je inače procenjena na 1,4 miliona australijskih dolara.

Umetničko delo je bilo izloženo u Jeljcin centru, koji se nalazi u gradu Jekaterinburgu. Slika je hitno prebačena na restauraciju. Incident se desio početkom decembra prošle godine, a ruska policija je otvorila istragu.

RONI VUD OTKRIO SVOJU DŽINOVSKU APSTRAKTNU SLIKU STONESA NA BILBORDU U LONDONU I OBJASNIO ZAŠTO JE NA SVAKOM NJEGOVOM DELU MIK DŽEGER – KAO OD MAJKE ROĐEN

Čuvar bi mogao da se suoči sa novčanom kaznom  i kaznom “popravnog rada” na godinu dana.

– Obaveštavamo vas da je tokom istrage identifikovana osoba koja je slikala oči na figurama na slici Ane Leporske – radi se o zaposlenoj osobi u privatnoj bezbednosnoj organizaciji koja obavlja bezbednosne aktivnosti u okviru Jeljcin centra… Šteta je napravljena hemijskom olovkom – navodi se u saopštenju. iz Jeljcin centra, piše junkee.com.

Oskrnavljeno delo osigurano je na 75 miliona rubalja (više od 870.000 evra). Odmah nakon što je otkriveno skrnavljenje, slika je uklonjena i data na restauraciju. Srećom čuvar-umetnik nije previše pritiskao olovkom na sliku, pa se šteta može ukloniti, ali će to koštati oko 2.800 evra, prenosi Tanjug.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime