Cult of Occult i The Father of Serpents 20. aprila u novosadskoj Fabrici

0
279
Oglasi
Photo: Promo

Poznati doom/black sludge bend iz Francuske, Cult of Occult, održaće koncert 20. aprila u Fabrici, a uz će da nastupa i bend The Father of Serpents iz Beograda.

Cult of Occult
Cult of Occult/ Photo: Promo

Cult of Occult formiran je 2011. godine u francuskom gradu Lionu. Do sada su objavili četiri albuma, nekoliko singlova i aktuelni EP “Ruin” (2021). Za ovu godinu najavili su i novo izdanje.

Koncert u Novom Sadu organizovan je u sklopu evropske turneje na kojoj promovišu “Ruin”. Album možete da preslušate na ovom linku.

Kako kažu, teško je naći mnogo informacija o njima jer žele da ih se posmatra kao celinu, a ne skup muzičara. Svi su svirali u drugim bendovima i bili aktivni na različitim scenama pre no što su krajem 2010. odlučili da sviraju zajedno.

– Ono što mi pokušavamo kroz Cult of Occult je ne samo da pravimo muziku, već i celokupno zvučno iskustvo za slušaoca. Ono što stvaramo nije samo po sebi kompleksno, već je način na koji ga mi interpretiramo mnogo važniji. Dodajemo intenzitet svemu – bubnjevima, vokalu, jačini zvuka. Uvek sviramo jako glasno, u mračnom okruženju, čak i kada smo na probama, a to sve dobija na smislu na našim nastupima uživo. Pokušavamo da što više prenesemo tu atmosferu i na snimcima. Sviranje je za nas neka vrsta bega. Ulažemo mnogo emocija u ono što sviramo – mržnju, strah, nasilje, ludilo – kazali su članovi benda.

The Father of Serpents
The Father of Serpents/ Photo: Promo

The Father of Serpents oformljen je u Beogradu 2014. godine kao sporedni projekat, sa idejom oživljavanja doom metala devedesetih.

Naredne godine prerastao je u bend, posle nekoliko koncerata i festivala u regionu, na kojima su delili bine sa Attic, Fear Factory, Consecration, Blaze of Sorrow, Mourning Beloveth, Abigail…

Bend trenutno čine vokal i violinista Pavle Sovilj, basista Milan Šuput, gitaristi Igor Lončar i Željko Zec, kao i bubnjar Aleksandar Maksimović.

Njihov debi album “Age of Damnation” objavljen je 2017. godine i možete da ga poslušate na ovom linku.

Drugi album, “Years Lost in Darkness” pokazao je rast benda i eksperimentisanje sa različitim muzičkim stilovima. Na albumu se čuju blaži i progresivniji elementi, kao i sposobnost benda da stvara atmosferične zvučne predele. Pesma koja se izdvojila je “Into the Darkness”.

Album je objavljen u digitalnom formatu 2021. godine a ove godine će biti objavljen i kao fizičko izdanje pod etiketom Sadist Records iz Indonezije. Muziku ovog benda poslušajte na njihovoj bandcamp stranici.

Ulaznice za koncert bendova, Cult of Occult i The Father of Serpents moćiće da se kupe na dan koncerta, na biletarnici Fabrike po ceni od 600 dinara.

Biletarnica i vrata Fabrike otvaraju se u 20:00 časova, a koncert će početi u 21:00 čas.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime