Cradle of Filth posle 15 godina ponovo u Beogradu

0
245
Cradle of Filth/ Photo: Promo
Oglasi

Legende ekstremnog metala Cradle of Filth vraćaju se u Beogradposle dugih 15 godina i to 28. jula kada će da održe koncert u Bašti KST.

Cradle of Filth nastao je u engleskom gradu Suffolku 1991. godine. Rane dane je u nekoj meri obeležio zvuk black metala, međutim vremenom su u svoj muzički izraz dodali uticaje gothica i sympha pa je “ekstremni metal” stavljen u fioku.

Istini za volju ni sami članovi benda, a posebno osnivač (Dani Filth) nisu baš bili naročito odlučni po tom pitanju tokom cele karijere.

Cradle of Filth svoju inspiraciju je oduvek crpio iz gotičke literature, poezije, mitologije i horor filmova. Bend je privlačio ponešto kontroverze oko sebe, dok roditelji i rodbina nisu bili baš najsrećniji ako ste nosili COF majice tamo sredinom 2000-ih (što je priličan broj metalaca tada radio).

Cradle of Filth/ Photo: Promo

Tri godine posle osnivanja objavili su kultni “The Principle of Evil Made Flesh”, kojeg je časopis Metal Hammer svrstao u “top 10 najznačajnijih black metal albuma u zadnjih 20 godina.”

Četiri godine kasnije izdali su verovatno svoj najpoznatiji album – “Cruelty and The Beast”. Ovo konceptualno izdanje posvećeno je mađarskoj baronici dosta nezgodnog karaktera, Báthori Erzsébet.

Do sada su objavili 13 albuma, a još uvek aktuelni je “Existence is Futile” koji je jako dobro prihvaćen i od kritike i od fanova pa će se ponešto s tog izdanja moći čuti i na koncertu u Beogradu.

Ekipu benda čine: Dani Filth (vokal), Donny Burbage (gitara), Ashok (gitara), Daniel Firth (bas), Martin Skaroupka (bubnjevi) i Zoe Marie Federoff (live vokal i klavijature).

Dan pre koncerta u KST, Cradle of Filth će nastupiti u Zagrebu, takođe u organizaciji Hangtime Agency.

Early bird ulanice već su rasprodate, cena ulaznice u pretprodaji je 3600 dinara i može da se kupi putem GisTixa.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime