Čovek koji je predvideo “vatromet”… Štulić je na današnji dan 1990. održao poslednji koncert i – zapalio u Holandiju

0
507
Oglasi
Branimir Džoni Štulić/Photo: YouTube printscreen
Branimir Džoni Štulić/Photo: YouTube printscreen

Tog 15. avgusta 1990. godine održan je poslednji koncert Johnnyja Štulića. Početkom 1990. Štulić je sa svojim tadašnjim pratećim Balkan Sevdah Shuttle Bandom snimio album “Balegari ne vjeruju sreći”, s kojeg se kao hit izdvojio cover Dilanovog songa “Lilly of the West”, pod nazivom “Usne vrele Višnje”.

Koncert u Hvaru pokazao se i poslednjim nastupom Johnnyja Štulića, koji je sledeću godinu proveo u Sarajevu i Holandiji, snimajući album “Sevdah za Paulu Horvat”, ali je materijal objavljen tek 1995. godine.

ŠTULIĆ REŠIO DA OJADI CROATIA RECORDS… JAVIO SE UŽIVO U PROGRAM I REKAO: PREMA MOJOJ RAČUNICI, DUŽNI SU MI 999 MILIONA EVRA

Tu se pored narodnih “Jovano, Jovanke” i “Dimitrije sine Mitre” nalaze “Otac moga oca” na tekst Milovana Vitezovića, “Priča o kralju” na tekst Ljubivoja Ršumovića, “Partizan” iz repertoara Leonarda Koena i druge.

Veliki deo 1991. godine Štulić je proveo u Beogradu, a kada su ga hrvatski nacionalisti prozivali zbog toga, nonšalantno je odgovorio: “Kada mogu Tuđman i Mesić, što bi meni bilo zabranjeno?”. Na pitanje novinara šta očekuje od ’90-ih, Štulić je odgovorio: “Vatromet”.

Iste 1991. godine Štulić je definitivno otišao u Holandiju. I nije se vratio.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime