Članovi Deep Purple oduvali Blekmura: Nećemo koncert sa tobom

0
719
Oglasi
Riči Blekmur/Photo: facebook@ritchieblackmore
Riči Blekmur/Photo: facebook@ritchieblackmore

Riči Blekmur u julu je popričao s nemačkim portalom Rock N Roll Reporter i u razgovoru nije isključio mogućnost da još jednom zasvira sa svojim starim bendom Deep Purple.

Iz benda je otišao 1993. a u intervjuu je rekao:

– Ako budu zainteresovani i ako nam se datumi poklope, odsvirao bih koncert s njima – za stara dobra vremena. Ali mislim da ih to ne bi zanimalo. Iako smo prijatelji, oni 20 godina rade svoje, ja svoje. Verovatno od toga neće biti ništa.

Ispostavilo se da je Blekmur i više nego u pravu, kao što su krajem avgusta u intervjuu za SiriusXM potvrdili pevač Purplea Jan Gilan, basista Rodžer Glover i bubnjar Jan Pajs.

Deep Purple/Photo: facebook@officialdeeppurple
Deep Purple/Photo: facebook@officialdeeppurple

– Iako smo u dobrim odnosima, mislim da njegova svirka više nije na nivou kakva je nekad bila, tako da ne verujem da bi to ispalo dobro – direktno je odgovorio Gilan, a Glover, koji s Blekmurom nije pričao više od dve decenije je dodao:

– Mislim da me baš ne voli zbog silnih remastera koje sam napravio sa starim izdanjima. Tako sam barem čuo.

Jan Pajs je samo rekao da ne želi da bilo šta naruši zajedništvo trenutne postave u kojoj je i Blekmurov naslednik, Stiv Mors:

– Kad sam na bini, znam da sam sa svojim prijateljima. Nije uvek bilo tako i ne želim da me bilo šta podseća na to. Blekmur je jednostavno takav, sve mu je ili crno ili belo, nema sive zone. Kad izađem na binu želim da se zabavim, a ne da se posle koncerta osećam loše.

Deep Purple su trenutno na turneji koja bi mogla da im bude poslednja, s obzirom na naziv – The Long Goodbye Tour 2017.

HL/Izvor: muzika.hr

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime