Cigarettes After Sex najavili novi album inspirisan “tejano” zvukom Teksasa

0
85
Cigarettes After Sex/ Photo: Promo
Oglasi

Američki dream pop bend Cigarettes After Sex ove godine objaviće novi album. Izlazak je planiran za 12. jul, putem izdavačke kuće Partisan Records. Takođe, najavili su i veliku turneju koja prati album.

Juče je objavljena i prva pesma s albuma pod nazivom “Tejano Blue”. Inspiracija za pesmu potekla je iz porekla frontmena, Grega Gonzalesa. Naime, on je odrastao u Teksasu – izvorištu Tejano muzike.

Hronika jedne strasti… Cigarettes After Sex predstavili novu pesmu “You’re All I Want”

Greg Gonzales kaže:

– Odrastao sam u El Pasu, a tamo je Tejano muzika jako popularna. Tamo možete da odete u mnogo kafića i na zvučnicima čujete izvođače kao što su Selena, Los Ángeles Azules i La Mafia. Tada sam bio okružen time, ali nekako sam uvek gravitirao prema nečem drugom, što me stvarno privlačilo – rekao je on i dodao:

– Godinama kasnije, dok sam živeo u Njujorku, konačno sam počeo da slušam Seleninu ‘Como La Flor’ istovremeno kad sam slušao i puno Cocteau Twins. Tada sam imao ideju da pokušam nekako da skombinuejm oba zvuka, što je bilo pomalo čudno, ali takođe sam osećao kao da polazi iz ponovnog otkrivanja i konačnog povezivanja s muzikom kojom sam bio okružen u mladosti.

Gonzalez se u novoj pesmi odmakao od ranijih uticaja muzike iz 1950-ih i 1960-ih i ubacio zvukove koji su više nalik muzici sedamdestih i osamdesetih. Ipak, zadržava klasičnu strukturu pop pesama.

Poslušajte “X’s”, prvu objavljenu pesmu s novog albuma:

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime