“Časne sestre u akciji” u Beogradskom dramskom pozorištu

0
217
Časne sestre u akciji/ Photo: Producentska kuća Prospot
Oglasi

U nedelju, 12. novembra u Beogradskom dramskom pozorištu na maloj sceni od 20:00 časova biće odigrana muzička komedija “Časne setre u akciji“ producenta Jure Franka, u režiji Jaše Jamnika.

Jure Franko, producent mjuzikala “Mamma Mia“ i “Briljantin“ je sa svojom producentskom kućom Prospot iz Radovljice pripremio još jedu muzičku komediju – “Časne sestre u akciji“(Nune v akciji), koja već petu sezonu oduševljava ljubitelje komedije i muzike širom Slovenije i inostranstva.

Časne sestre u akciji/ Photo: Producentska kuća Prospot

Jure Franko, koji se između ostalog godinama uspešno bavi pozorišnom produkcijom je bivši slovenački i jugoslovenski alpski skijaš koji je 1984. godine na Olimpijskim igrama u Sarajevu osvojio srebrnu medalju u veleslalomu.

– Odkad sam pre 40 godina osvojio prvu zimsku medalju za Jugoslaviju, ovih dana – putem kulture, više vremena provodim u sportskim salama nego dok sam se sportom ozbiljno bavio. Naime, kulturne ustanove nemaju dosta velikih kapaciteta za pozorišne produkcije koje radim u Sloveniji, pa smo osuđeni na sportske sale. Na sreću, sa našim koproducentima u Beogradu nemamo takvih problema, pa možemo lepo igrati “Mamma Mia!“, “Zaljubljenog Šekspira“ itd. A ovom prilikom dolazimo na gostovanje u BDP sa muzičkom komedijom “Časne Sestre u Akciji!“, drugi najduže igrani šou na Off Broadwayu, našom produkcijom koja će vas i nasmejati i odoborovoljiti, te ukazati da svako od nas može postati sveti, ako ima volje – izjavio je Jure Franko.

Časne sestre u akciji/ Photo: Producentska kuća Prospot

“Časne sestre u akciji“, originalno „Nunsense“, je izvanredno delo Dena Gogina koje je premijerno prikazano u decembru 1985. u Čeri Lejn teatru i druga je najduža predstava van Brodveja.

U proteklih trideset godina, predstava je postala pravi međunarodni fenomen, jer je prevedena na više od 26 jezika i gleda je publika širom sveta.

“Časne sestre u akciji“ je maštovita priča o pet monahinja koje se nađu u finansijskim teškoćama i prinuđene su da pripreme dobrotvornu priredbu u kojoj svaka od njih želi da bude prva zvezda.

U nizu neobičnih situacija monahinje se pojavljuju u sasvim drugačijem svetlu nego što smo navikli. U centru pažnje, pevajući, igrajući i smejući se, svako pojedinačno i svi zajedno sijaju na svoj jedinstven način.

U slovenačkoj verziji nastupaju vrhunski slovenački umetnici – Gojmir Lešnjak, Simona Vodopivec, Alenka Godec, Marjan Bunič, Lea Barta Pesek/Tanja Pečenko, Miran Juvan, koji oduševljavaju posetioce i najposećenijeg mjuzikla u Sloveniji “Mama Mia!”

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime