Cardinal Point, Nula, Stvor i Northern Revival 12. maja u Jugošpedu

0
400
Oglasi
Photo: Promo

U petak, 12. maja u klubu Studioi u Jugošpedu održaće se dugo očekivani koncert četiri benda: Cardinal Point, Nula(НУЛА), Stvor i Northern Revival.

Fantastična četvorka poznata po svojim southern, stoner, grunge, sludge, heavy rock zvucima omeđila je domaću underground scenu, uveliko je probila i međunarodne granice, te i na internacionalnom nivou ostvarila značajne uspehe.

Među sastavima ove žanrovske zajednice, atratktivan bend Stain, poželeće dobrodošlicu svim posetiocima putem jedinstvene plejliste, a sastavne numere čuće se pre i posle koncertnog programa, upravo po zajedničkom izboru članova ovog benda.

Cardinal Point
Cardinal Point (BARF)/ Photo: AleX

Prvi će da nastupi sastav Cardinal Point. Ovaj southern, stoner, heavy rock bend nastao u Vranju 2012. godine, a do polovine 2014. svirali su širom svoje zemlje, predstavili su se i na svim značajnijim takmičarskim festivalima, kao što su Belgrade Demo Fest Live, Dan D, 48. Zaječarska Gitarijada, 40. Ratkova Gitarijada, Demofest (BiH), Reload festival, BARF… sa kojih su uvek odnosili jedno od prva tri mesta kao i više individualnih nagrada.

Među osnivačima našli su se Milan Stojković (bubnjevi, kompozitor i aranžer) i Dejan Mitić (bas gitara, kompozitor, tekstopisac), dok su ostali članovi Darko Trajkovski (vokal, gitara, kompozitor, aranžer, tekstopisac) i Nemanja Dejanović (gitara, kompozitor).

Za Cardinal Point, ovaj događaj je prvi u nizu koncertnih promocija predstojećeg izdanja koje će biti objavljeno na jesen ove godine za izdavačku kuću Q-Records iz Skoplja (Makedonija).

Stvor/ Photo: AleX

Za njima na binu izlazi beogradski groove metal bend Stvor. Već je 12. godina kako ovaj bend stvara i izvodi muziku, a ideja za njegovo osnivanje potekla je od Voje Vojislava Vicića (vokal) i Uroša Đorđevića (gitara). Posle kraćeg vremena priključio im se i bubnjar Bane Branislav Miletić, a za njim i Ilija Kojović na basu.

Stvor je nastupao u koncertnim prostorima širom Srbije, kao i na festivalima: Bedem Fest, Factory Fest, Rock Village…

U decembru 2022. godine svirali su na festivalu Urban Muse Fest u Domu omladine Beograda, a posle njih nastupio je novosadski stoner heavy rock sastav Northern Revival.

Northern Revival/ Photo: Tanja Žarić

Northern Revival se, pored toga što za sobom ima četiri objavljena izdanja, nastupe i uspehe na festivalima širom zemlje i na međunarodnom nivou i drugim zanimljivim činjenicama, može pohvaliti i time da je uspeo da zagrebe i “iza šanka”.

Tako, jedan od kurioziteta vezanih za ime i pojavu ovog benda, jeste činjenica da su 2017. godine, u saradnji sa pivarom RazBeerbriga stvorili sopstveni pivski brend, Northern Revival pale ale.

– Ove godine proslavljamo 10 godina našeg benda. Srećni smo što smo se umrežili i sa drugim relevantnim bendovima iz zajednice ljubitelja ovih muzičkih okvira. Kako je Northern Revival ostvario ozbiljne uspehe, tako isto i Nula, bend je koji zaista zaslužuje orgomne zasluge i nema šta da se kaže van onoga da briljiraju u svom izvođenju i da su muzički perfektni. Ova godina značajna je za nas jer, pored jubileja koji proslavljamo, tokom 2023. dosta toga se promenilo. Za bubnjevima je sada Mladen Seničar, koji će se nastupom predstaviti na predstojećoj beogradskoj svirci u Jugošpedu – izjavila je Ana Bjes, menadžerka benda Northern Revival.

A veliki koncert ove fantastične četvorke zapečatiće se nastupom pomenutog Nula (НУЛА) benda.

Ovaj post-sludge metal sastav nastao 2013. godine trenutno stvara i radi u sastavu, kako sami duhovito vole da navedu “3 Milana i jednog Miloša“.

Članovi Nule su: Milan Vicić (gitara), Milan Radoičić (bass), Milan Sarić (bubanj) i Miloš Milošević (vokal).

Diskografija benda Nula pruža sliku logične evolucije: od prvog demo snimka (2015, Grim Reaper Records, kasetno izdanje), preko EP-ja (2017, digitalno izdanje za Black Bow records i split 12” vinil sa beogradskim bendom In From The Cold za Ammonite, Grom i Geenger Records), sve to do albuma “So Zemlje”, objavljenog 2022. za Geenger Records (digitalno), Via Nocturna Records (CD) i Three Moons Records (ograničen tiraž deluxe kaseta). Aktuelni album publika je imala priliku da čuje uživo na koncertnoj promociji u Beogradu u klubu Fest u organizaciji Urban Muse LS!, na kojoj je bio, i time uveličao ceo događaj, i bratski bend Stvor.

– Za ove dve godine, gde je prvi beo bend Stain, kako smo počeli da radimo događaje koji okupljaju zajednicu mnogih muzičkih grupa širom Srbije ovih žanrovskih okvira, formirala se autentična scena. Stvor smo prvi put uživo čuli zahvaljujući promociji albuma Nule i njihovom izboru. Kako podržavamo muzičku scenu, tokom posete BARF festivala krajem prošle godine, pali smo pred sastavom Cardinal Point. Čast nam je bila kada su nas pozvali, ali i što zajedno možemo da ih ugostimo u petak u Beogradu. Radujemo se ovom događaju – objasnila je organizatorka, Simona Kanjevac.

Vrata kluba se otvaraju od 21:00 čas, a ulaznice po ceni od 500 dinara prodavaće se na dan događaja na ulazu.

Planirano je da koncert traje od 22:00 do 02:00 časa iza ponoći.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime