Bubnjar Doorsa Džon Densmor: Morison je bio kamikaza, godine su mi bile potrebne da mu oprostim

0
580
Oglasi
Džon Densmor/Photo: facebook@johndensmore1
Džon Densmor/Photo: facebook@johndensmore1

Bubnjar čuvenog rok sastava The Doors, Džon Densmor, otkrio je da su mu bile potrebne godine da oprosti Džimu Morisonu, prenosi The Guardian. Denzmor tri godine nije posetio grob frontmena grupe, pošto ga pronašli mrtvog 1971. godine u kadi u Parizu.

– Da li sam mrzeo Džima…? – Densmor zastaje, iako ga pitanje očigledno ne uznemiruje. – Ne. Mrzeo sam njegovo samouništavanje. Bio je kamikaza.

Denzmor je istakao da je Morison bio izvanredno dobar kao rok zvezda – lažni lik u kožnim pantalonama koji proriče o smrti, seksu i magiji na nekim od najvećih hitova 1960-ih – “Light My Fire”, “Break on Through”, “Hello”… Ali, kako ističe, bio je katastrofalno loš u ostalim životnim oblastima. Kao i mnogi alkoholičari, i on je bio, kaže Densmor, nepromišljen, sebičan i živahan.

Džon Densmori Džim Morison/Photo: facebook@johndensmore1
Džon Densmori Džim Morison/Photo: facebook@johndensmore1

– Dionizijski ludak – tako ga je nazvao Densmor i dodao: – Glas koji je u meni izazvao strah.

Borio se za to da skloni Morisona sa puta smrti, pa je čak u jednom trenutku napustio bend.

Svako ko je pročitao Densmorove memoare iz 1990. godine, knjigu za koju kaže da je “ispisana krvlju”, ovo može da protumači kao iznenađenje.

– Trebale su mi godine da oprostim Džimu. A sada mi toliko nedostaje zbog njegove umetničke sposobnosti – priznaje Densmor.

HL/Izvor: ekspres.net

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime