Brus Dikinson planira da krajem godine počne rad na novom solo albumu, ali prvo… koncert s Maidenima u Beogradu

0
368
Oglasi
Iron Maiden/ Photo: Promo
Iron Maiden/ Photo: Promo

Pevač grupe Iron Maiden Brus Dikinson planira da se ponovo sastane sa partnerom za pisanje pesama Roj Zijem krajem ove godine u nameri da nastavi rad na dugo očekivanom nastavku njegovog solo albuma iz 2005. godine, “Tiranny of Souls”.

To je ono što je otkrio u nedavnom intervjuu za Loudwire, koji je vođen uoči njegove predstojeće turneje sa An Evening With Bruce Dickinson na kojoj će multidisciplinirana legenda deliti priče i anegdote iz svog života pre nego što publika krene sa postavljanjem pitanja.

BRUS DIKINSON: STVARNO NE RAZUMEM MUZIKU KAKVU PRAVI DREJK…

“Tiranny of Souls” je jedini solo Dikinsonov album koji je objavljen nakon što su se on i gitarista Adrijan Smit ponovo pridružili Maidenima 1999. godine. Rad na nasledniku, međutim, datira najmanje od 2015. godine – “If Eternity Should Fail”, početna pesma na “The Book of Souls”, prvobitno je napisana za njegovu sledeću solo ploču, ali je očigledno bila previše dobra da bi je Maideni ispustili.

Pošto su svi imali vremena da rade usred dve godine pandemije koja je još u toku, Dikinson je upitan da li je bilo šta od tog vremena iskorišćeno da se započne solo pisanje.

– Kada završim samostalni šou krajem marta, imam oko tri nedelje da povučem svoja osećanja negde – možda bih mogao da legnem u zamračenu sobu nekoliko dana i da se oporavim od turneje i onda da stavim svoju pevačku glavu na ramena i odem da razgovaram sa Rojem – rekao je Dikinson.

BRUS DIKINSON OTKRIO: NISU BAŠ SVI ČLANOVI BENDA BILI SREĆNI ZBOG NOVOG ALBUMA…

– Već imamo gomilu materijala, demo snimaka i svega toga, ali moramo to da organizujemo malo pravilnije i da budemo malo ozbiljniji u vezi sa tim – nastavio je.  -Moramo možda da napišemo još nekoliko melodija a onda to u suštini prepustim Roju. On može da ode i počne da pravi akordacije za pesme i slične stvari.

BRUS DIKINSON: ZNAM DA NAS ZOVU “DINOSAURUSIMA”, ALI OK SAM S TIM…

Rad na daljinu je takođe već poznat element, otkrio je Dikinson kada je dodao:

– Očigledno je da ću ići na turneju sa Iron Maidenom, ali mi smo napravili  i “Tiranny of Souls” na taj način. “Souls” je rađen nekako na daljinu, nisam bio fizički prisutan kada su neke od numera rađene, ali mi je poslao bektrekove i ja sam ih slušao, a za neke od njih sam pisao reči. Mešanje i spajanje tako ponekad daje odlične rezultate.

Da podsetimo, Dikinson će sa Iron Maidenom posetiti Beograd 24. maja ove godine u okviru evropske turneje na kojoj će promovisati svoj najnoviji album “Senjutsu”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime