Bruklinski blues punk stiže u Srbiju… Šilpa Rej 24. i 25. jula u Novom Sadu i Beogradu

0
181
Oglasi
Šilpa Rej/ Photo: Promo (Rock Svirke)
Šilpa Rej/ Photo: Promo (Rock Svirke)

Šilpa Rej, američka kantautorka čiji se muzički stil može opisati kao bluz pank na koji nije ostao imun ni Nik Kejv (sa kojim je bila na evropskoj turneji), održaće koncert u sredu, 24. jula u novosadskom Firchie Think Tank Studiju, a dan kasnije 25. jula u Jazz kantini Lisabon u Beogradu.

Šilpin bluz pank stil često porede sa izvođačima kao što su Blondie, The Cramps i Screamin’ Jay Hawkins, dok njen vokal upoređuju sa Pati Smit, Nikom Kejvom i Elom Ficdžerald.

Njen prvi projekat pod pseudonimom Beat the Devil objavljen je 2006. godine, ali je bend ubrzo raspušten posle prvog i jedinog izdanja.

Posle toga, Šilpa Rej nastavila je solo karijeru sa pratećim bendom Her Happy Hookers. Debi album “A Fish Hook An Open Eye” objavljen je 2009. godine. Usledio je singl “Venus Shaver/Natural Selection”, a  zatim i drugi album “Teenage and Torture” u januaru 2011. Ovo izdanje omogućilo je Šilpi evropsku turneju sa Nikom Kejvom, kao i objavljivanje EP-a za njegovu etiketu Bad Seed LTD.

Kejv je 2013. godine objavio njen EP “It’s All Self Fellatio, Shilpa Ray” posle raspuštanja Her Happy Hookers i turneja gde je Šilpa nastupala sa Nick Cave and the Bad Seeds i Grinderman. Pored ovoga, njen bend je otvarao koncerte za Sharon Van Etten, Jon Spencer Blues Explosion i Nicole Atkins.

Šilpa Rej/ Photo: Promo (Rock Svirke)
Šilpa Rej/ Photo: Promo (Rock Svirke)

Zatim, Šilpa prelazi u Northern Spy Records za koji je prvo objavila EP “Make Up/What a Diffrence a Day Makes” sa obradama pesama Lu Rida i Dine Vošington, odnosno LP ploču “Last Year’s Savage”. Naredni album “Door Girl” objavila je 2017. godine.

“Door Girl“, koji je direktna referenca na vreme koje je Šilpa provela radeći na vratima njujorškog bara Pianos, izoštrava portrete noćnog života i crpi kreativnu snagu iz reputacije Njujorka kao grada teškog za preživljavanje.

To je priča o gradu koji živi i diše na svojim najosnovnijim nivoima, ispričana od strane umetnice koja je istovremeno delom muzičarka i mađioničarka i za koju je svaka pesma različit život koji je živela i udisala i iskusila kao svega nekoliko drugih.

Šilpino aktuelno EP izdanje pod nazivom “Nihilism” objavljeno je sredinom maja prošle godine.

Šilpa Rej/ Photo: Promo (Rock Svirke)
Šilpa Rej/ Photo: Promo (Rock Svirke)

Pored novosadskog i beogradskog koncerta, agencija Rock Svirke najavila je i ostale datume na Šilpinoj balkanskoj turneji:
Ljubljana (23. jul, Gala Hala)
Prizren (26. jul, Lumbardhi)
Sofija (27. jul, Mixtape 5)
Platamon (29. jul, Jam)
Jagodina (31. Jul)
SuperUho festival u Primoštenu (2. avgust)

Ulaznice za koncert u Novom Sadu možete da nabavite na prodajnim mestima Ticket Visiona, Gigs Tixa i DD Ticketsa po cenama:
– 1000 dinara – promo (ograničen kontigent do 24. juna)
– 1200 dinara – pretprodajna cena (od 24. juna do 23. jula)
– 1500 dinara- na dan koncerta (24. jula)

Ulaznice za koncert u Beogradu možete da nabavite na blagajni Kombank dvorane kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona, Gigs Tixaa, DD Ticketsa, u FELIX Shopu i LOW – Alternative Bar (Tadeuša Košćuška 28) po cenama:
– 1200 dinara – promo (ograničen kontigent do 24. juna)
– 1500 dinara – pretprodajna cena (od 24. juna do 24. jula)
– 1800 dinara – na dan koncerta (25. jula)

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime