Brodvej na kolenima…  Ulaznice nikad jeftinije, predstave se otkazuju, za mnoge je ovo – kraj karijere

0
350
Oglasi
Brodvej/Photo: Pixabay
Brodvej/Photo: Pixabay

Brodvej preživljava svoje najteže dane. Iako je uspeo da pokrene novu sezonu nakon najdužeg zatvaranja od osnivanja, nastavak širenja koronavirusa i njegove najnovije varijante omikrona ozbiljno preti opstanku Brodveja i svima onima koji zarađuju i žive od njega.

Karte nikad nisu bile jeftinije, gledalaca je sve manje, predstave se otkazuju, a za mnoge pozorišne umetnike ovo će biti i kraj karijere.

Tokom nedelje koja se završila 9. januara, samo 62 odsto mesta u sali je bilo zauzeto. To je najmanje zabeležena posećenost još od 2003. godine kada su štrajkovali muzičari kao i nagli pad u odnosu na januar pre početka pandemije. 

VAKCINISANI ASTRAZENECOM NEĆE MOĆI DA GLEDAJU NASTUP BRUSA SPRINGSTINA NA BRODVEJU…

Ovo je savršeno vreme za lovce na niske cene. Cena karata za “Mulen Ruž” koje bi pre pandemije odmah bile rasprodate sada su na sniženju. A u toku je i akcija za mnoge predstave gde možete da kupite dve karte po ceni jedne.

– Nikada ne bih mogla sebi da priuštim uobičajenu cenu karte za Brodvej, ali sada je ovo tako pristupačno za mene – izjavila je za New York Times Ejmi Rim, četrdesetpetogodišnja administrativna pomoćnica iz Bruklina koja je dodala da je malo publike u sali tužan prizor za Brodvej.

Brodvej/Photo: Pixabay
Brodvej/Photo: Pixabay

U toku decembra toliko je pozorišnih radnika bilo pozitivno na koronavirus da je nekih večeri polovina predstava bila otkazana I to tek što je publika već bila na svojim mestima

MOŽDA ZAPAD I NIJE TAKO TRUO… OVAKO JE NJUJORK ODAO POČAST BOUVIJU

U poslednjih mesec dana devet predstava je zaustavilo igranje bar privremeno. Za veliki hit pre pandemije “Ubiti pticu rugalicu” najavljeno je da se neće igrati do juna, dok je mjuzikl “Ain’t Too Proud” trajno povučen sa repertoara.

Zarade padaju vrtoglavom brzinom pa je tako prihod tokom božićne i novogodišnje nedelje kada je tradicionalno najveća poseta zarada bila samo 40 miliona dolara, odnosno 99 miliona dolara manje pre pandemije.

– Ovo je najgore što sam ikad doživeo – izjavio je Džek Virtel, dugogodišnji direktor koji upravlja sa pet brodvejskih kuća.

WEST SIDE STORY NA SPILBERGOV NAČIN… STIGAO PRVI TREJLER ZA RIMEJK MJUZIKLA “PRIČA SA ZAPADNE STRANE”

Gledano na duge staze, producenti smatraju da će na kraju Brodvej ipak da se oporavi jer popularnost mjuzikla raste kao i Njujork u svetski turistički centar.

Brodvej/Photo: Pixabay
Brodvej/Photo: Pixabay

Međutim, pre nego što se Brodvej oporavi, taj pad će investitore koštati desetine miliona dolara, gurnuće mnoge pozorišne radnike u nezaposlenost, jer sve manja zaposlenost primorava produkcije bez velikih rezervi da se zatvore. Takođe, umetnici provode godine razvijajući predstave pre nego što stignu na Brodvej, tako da je prerano zatvaranje težak udrac za sve.

PANDEMIJA MU “UBILA” BIZNIS… BIL VAJMAN POSLE 32 GODINE ZAUVEK ZATVORIO SVOJ RESTORAN “STICKY FINGERS”

Dominik Moriso dramaturg koja je napisala knjigu “Ain’t Too Proud” i čija je nova predstava dva puta otkazana nazvala je ovaj trenutak “izuzetno bolnim”.

– Moja predstava govori o tome da se pogoni gase tokom kolapsa autoindustrije, a radnici se u fabrici svakodnevno pitaju da li se i njihova mesta gase. Sada tako dolazimo mi svaki dan na posao- zaključila je ona.

HL/Izvor: 24sedam.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime