Brkovi na 29. Festivalu evropskog filma Palić

0
450
Oglasi
Brkovi/ Photo: Sanjin Kaštelan
Brkovi/ Photo: Sanjin Kaštelan

Grupa Brkovi, pank-folk atrakcija iz Hrvatske, nastupiće u četvrtak, 21. juna od 22:30 na Festivalu evropskog filma Palić u Letnjem bioskopu Abazija, u okviru muzičkog programa festivala.

Brkovi postoje od 2004. godine, a od tada su objavili sedam studijskih albuma: “PunkFolkWellness” (2009), “Društvo brkatih mladića” (2010), “Balkanski Esperanto” (2012), “Pizda materina” (2014), “Torzo Dade Topića” (2016), “Hormon Sreće” (2018), “Brkovi su da se vole” (2020).

Godine 2013. je objavljen album “Brkati gosti” na kojem su pesme Brkova izvodili razni izvodjači sa područja Balkana.

Bend je stvorio sopstveni stil koji su nazvali “PunkFolkWellness”. Vokal benda Shamso69 (Vedran Pehar) je autor većine tekstova i muzike.

Brkovi su u proleće 2022. nastupom u Minhenu započeli turneju “Novo (Ne)normalno”, a poslednji singl i spot “Više ni pankeri ne slušaju punk” su objavili početkom aprila 2022. Trenutna postavu čine Shamso69, Šarac, Tomac, Vlajko, i Igor Paspalj – Pas.

Brkovi (Priča 2021)/ Photo: AleX
Brkovi (Priča 2021)/ Photo: AleX

Pored Brkova, u muzičkom delu festivalskog programa tokom festivala nastupiće novosadski bendovi Gift i Norveška Šuma, zrenjaninski The Quarantinos, kao i subotički bendovi Perpetuum Mobile i Mia. Koncerti počinju svakog festivalskog dana u 22:30 časova i ulaz je besplatan.

Ovogodišnje festivalsko izdanje, u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica, održava se na više lokacija, među kojima su jedinstvena Letnja pozornica na Paliću, kao i bioskopi Eurocinema, Abazija i Lifka.

Tokom predfestivalskog programa i centralnog dela manifestacije publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Većina filmova imaće svoju srpsku i regionalnu premijeru upravo na Paliću.

Pored bogatog filmskog programa, publika će moći da uživa u brojnim dinamičnim pratećim sadržajima – koncertima, izložbama, promocijama, radionicama i stručnim predavanjima.

Festival evropskog filma Palić podržali su Ministarstvo kulture Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, Grad Subotica, Evropska unija kroz program Kreativna evropa MEDIA, kao i mnogobrojni partneri i medijski partneri.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime