“Briljantin” posle 40 i kusur godina postaje TV serija…  sve počinje 4 godine pre nego što su se upoznali Sendi i Deni

0
840
Oglasi
Briljantin/Photo: Promo
Briljantin/Photo: Promo

Filmski klasik “Briljantin”, čije glavne zvezde su Džon Travolta i Olivija NJutn Džon, bio je najprofitabilniji mjuzikl u to vreme. Album sa pesmama iz filma bio je 1978. drugi najprodavaniji u Americi, a samo singl “You’re the One That I Want” prodat je u više od 15 miliona primeraka širom sveta. Sada, posle više od četiri decenije, novi streaming servis Paramount Plus naručio je seriju “Grease: Rise of the Pink Ladies”, koja je prednastavak čuvenog mjuzikla.

DA LI SMO OVO ZAISTA ŽELELI DA ZNAMO… OVAKO DANAS IZGLEDAJU JUNACI KULTNOG FILMA “BRILJANTIN”

Priča smeštena u 1958. “vrti” se oko kul momka i lidera bande “T-Birds”, Denija Zuka, i fine devojke, australijske imigrantkinje, Sendi Olson. Nakon što se tokom raspusta upuste u kratku romansu, Sendi upisuje Raydell srednju školu čime je Deni užasnut jer bi njena devičanska pojava mogla da zasmeta njegovom mačo stilu.

“BRILJANTIN” DOBIJA PREQUEL… FILM “SUMER LOVING” OTKRIVA ŠTA SE TO DEŠAVALO IZMEĐU SENDI I DENIJA TOG ČUVENOG LETA…

Nova serija, od deset epizoda, odvija se četiri godine pre originalnog filma. Kako produkcija najavljuje, radnja prati dame u ružičastom pre nego što je rokenrol zavladao i pre nego što su članovi “T-Birds” bili glavni u školi, kada su četiri odbačene devojke, kojima je bilo dosta svega, odlučile da se zabave po svojim pravilima i pokrenule moralnu paniku, koja će zauvek promeniti Rydell High School.

ZBOGOM PAMETI… DOKONI DUŠEBRIŽNICI UTVRDILI DA JE “BRILJANTIN” SEKSISTIČKI FILM (?!)

Družinu “Ružičastih ptica” (Pink Birds) čine Beti Rico, buntovnica i devojka Denijevog najboljeg druga Kenikija (Džef Konavej), lepotica i Sendina najbliža prijateljica Frenči, otkačena ljubiteljka hrane, naročito slatikiša, Džen, i atraktivna Marti Maraskino, čija pojava redovno privlači pažnju starijih muškaraca. NJih su u filmu igrale Stokard Čening, Didi Kon, Džejmi Doneli i Dina Menof, ali još nije poznat novi sastav. Ipak, zna se da će u seriji biti novih likova.

Prednastavak “Briljantina” prešao je dug put do “zelenog svetla” producentske kuće. Seriju je najpre naručio HBO Maks u oktobru 2019, ali oni nisu želi da nastave rad i na kraju je ideja, uz promenu naziva, prepuštena Paramount Plus. Bez obzira na izmene, scenaristkinja Anabel Ouks i dalje je šouraner, a biće i izvršna producentkinja zajedno sa Martijem Bouenom i Erikom Figom.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime