Bravo za ljude velikog srca: Na Sportskom bazaru prikupljeno više od 600 000 dinara

0
242
Sportski bazar/ Photo: Promo
Oglasi

Mikser Haus je 4. decembra bio domaćin drugog po redu humanitarnog Sportskog bazara na kome je prikupljeno preko 452 450 dinara za izgradnju hemato-onkološkog odeljenja u Nišu za lečenje dece obolele od raka. Zaposleni u EXIT Festivalu dodali su još 150 000 pa je ukupan iznos premašio 600 000 dinara.

Sportski bazar je nastavak akcije Asovi za decu, kada je na humanitarnom meču u Beogradu, koji je održan u maju ove godine na stadionu Partizana, a na kojem su učestvovale najveće zvezde domaćeg fudbala, prikupljeno preko 14.5 miliona dinara za ovo odeljenje.

Sportski bazar, nesvakidašnja dobrotvorna akcija, zahvaljujući Jovanu Simiću i EXIT Fondaciji, uz podršku NURDOR-a i Mikser Hausa, okupila je na jednom mestu veliki broj sportista, pisaca, glumaca, voditelja i drugih javnih ličnosti velikog srca.

Posetioci su imali jedinstvenu priliku da od naših proslavljenih sportista kupe dresove, lopte, kapice i druge rekvizite sa kojim su oni osvajali svetska postolja. Među eksponatima su se izdvojili ogrtač Andije Prlainovića, olimpijski dres Miroslava Raduljice, kao i plivačka kapa Milorada Čavića.

– Jovan Simić je toliko akcija napravio i on je neko kome se divimo i čiji rad uvažavamo. To što on radi je velika stvar i svi bismo trebali da se ugledamo njega. Mi iz Fudbalskog saveza Srbije ćemo uvek biti tu da pomognemo – izjavio je trener golmana Fubalske reprezentacije Srbije Radiša Ilić, koji se zajedno sa Ivicom Kraljem družio sa posetiocima.

Sportski bazar/ Photo: Facebook @mikser.belgrade
Sportski bazar/ Photo: Facebook @mikser.belgrade

Velika gužva tokom celog Bazara bila je na štandu Zorana Kesića i ekipe emisije “24 minuta sa Zoranom Kesićem”. Sav kontigent majica i šolja, koje su zaštitni znak ove emisije, prodat je u rekordnom roku.

– Prezadovoljan sam učinkom štanda “24 minuta” na Sportskom bazaru. Svih 85 šolja koje smo doneli razgrabljene su u prvih 15 minuta Bazara. Čestitam svima koji su danas bili u Mikseru, ovo je mali korak ka izgradnji bolnice u Nišu, ali bitno je da i dalje koračamo – rekao je popularni voditelj i istakao da je ponosan na njihovu ekipu koja se uvek odaziva ovakvim akcijama.

Jedan od najposećenijih na Sportskom bazaru bio je štand altruističke sekcije “Šampioni srca” beogradske Matematičke gimnazije gde su se prodavale zanimljive majice sa likom Nikole Tesle. Ovoj  grupi mladih ljudi pridružili su se i glumci Nikola Rakočević, Stefan Bundalo i Branislav Lečić kao i plivač Milorad Čavić koji je za ovu priliku donirao vredne rekvizite iz svoje bogate plivačke karijere.

Čitalačka publika uživala je u druženju sa piscima, koji su potpisivali svoje knjige i ćaskali sa posetiocima. Štandovi Branka Rosića, Vladimira Kecmanovića, Gorana Gocića i Marka Vidojkovića su na kraju Bazara ostali prazni, kao i štandovi Vice-a, Mentalnog razgibavanja i THC la Familije.

Za sjajnu atmosferu bio je zadužen Nigor, koji je svojim odabirom muzike i šarmantnim nastupom zajedno sa Prljavim inspektorom Blažom i glumcem Bodom Ninkovićem animirao posetioce Mikser Hausa.

Veliko interesovanje izazvale su I naše tekvondo heroine Milica Mandić i Tijana Bogdanović koje su bile na štandu Olimpijskog komiteta.

Sportski bazar/ Photo: Facebook @mikser.belgrade
Sportski bazar/ Photo: Facebook @mikser.belgrade

– Drago mi je što ovo može da bude naš mali doprinos deci, kojoj je pomoć stvarno preko potrebna. Nadam se da će oni ovako, korak po korak,  dobijati sredstva neophodna za lečenje – optimistična je bila Mandićeva.

Prva faza radova na hemato-onkološkoj niškoj klinici za decu je pri kraju, dok bi druga faza, čemu su namenjena sredstva sakupljena na Sportskom bazaru, trebalo da počne na proleće.

– Jovan Simić nam je svojom prethodnom akcijom pomogao da završimo jedan deo bolnice u Nišu. Ovo je promotivna akcija i želimo da se ovim putem obratimo javnosti, da im damo do znanja da aktivno radimo na tome da se klinika sledeće godine završi – rekao je Todor Mančić iz Nurdora i dodao da je svaki dinar važan.

Svi koji nisu bili u mogućnosti da dođu na Sportski bazar, a žele da pomognu, mogu to učiniti već danas slanjem SMS-a na broj 1150, ili uplatom preko sledećih brojeva računa: 170-30010715002-76, za uplate iz inostranstva: SWIFT BIC: BACXRSBG,IBAN: RS35170003001071532092 kod Unicredit Bank.

Za završetak druge faze potrebno je 350 hiljada evra. Sinoćnom humanitarnom akcijom obezbeđeno je preko 600 000 dinara, što znači da ovde naš posao nije završen. Jovan Simić i EXIT Fondacija će nastaviti da pružaju podršku NURDOR-u u velikoj borbi za dečje živote.

Sportski bazar/ Photo: Facebook @mikser.belgrade
Sportski bazar/ Photo: Facebook @mikser.belgrade
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime