Branko Đurić Đuro: Ko sam ja da bilo šta poručujem svetu… ali ako moram – ne zaboravite da upotrebljavate mozak!

0
302
Oglasi
Branko Đurić Đuro/Photo: Branko Pantelić
Branko Đurić Đuro/Photo: Branko Pantelić

Glumac, reditelj i muzičar Branko Đurić Đuro govorio je o tome koliko je važno da javne ličnosti progovore o temi koja je potresla celi region – slučaju “Milena”, kako je pandemija promenila njegove životne stavove i kada će ovome doći kraj.

Đurić je u otvorenom intervjuu za Dnevni avaz prokomentarisao pesmu “Nisi sama” koju je snimio sa Bajagom. U pitanju je kompozicija koja je posvećena svim devojkama žrtvama seksualnog uznemiravanja i nasilja.

– Bajaga je napisao tekst za pesmu koju smo Nedo Babović i ja napravili pre toga. Mislim da je to kroz šta su prošle mnoge devojke jako poražavajuća činjenica za naše društvo. Divim se i podržavam njihovu hrabrost da o tome javno govore. To je veliki korak da se takve stvari spreče u budućnosti. Kao nekadašnji student Akademije scenskih umetnosti u Sarajevu, osećam gorčinu i nepravdu da su se takve stvari događale u glumačkim školama. To definitivno treba kazniti i sprečiti da se ikada ponovi. Nigde i nikada više – rekao je on.

NISI SAMA… BRANKO ĐURIĆ ĐURO NAPISAO NOVU PESMU, PO BAJAGINOM TEKSTU, I POSVETIO JE – MILENI I IVI

Pandemija koronavirusa je na bezbroj načina uticala na svakodnevicu svih nas, a Đurić je otkrio da li je promenila njegove životne stavove.

– Pravi intelektualac se nikada ne krije iza čvrstih stavova, nego ih menja. Nije me stid menjati svoje stavove. Svet se menja i samim tim i moji pogledi na njega. Više me u svemu brine to da naša deca nemaju normalan kontakt sa svojim školskim drugovima. Digitalizacija svega donosi otuđenje i nesposobnost za socijalnu komunikaciju. Fale im dodiri, zagrljaji, prisan kontakt – naveo je on i dodao da nije siguran kada će ova situacija proći.

– Ne znaju to ni oni koji bi trebali biti mnogo kompetentniji od mene za takve odgovore, a i ne želim da nagađam – iskren je.

BRANKO ĐURIĆ ĐURO: SVE SMO DO SADA POGODILI U “NADREALISTIMA”, OSTALO JE JOŠ SAMO DA BREGA I SPRINGSTIN POSTANU PREDSEDNICI

Muzičar i glumac je upitan i da pošalje neku poruku čovečanstvu.

– Uh, osećam se sad kao da sam na izboru za Miss sveta. Mir u svetu…? Ko sam ja da poručujem svetu, ali ako bi baš morao nešto, onda bi to bilo – “Ne zaboravite da upotrebljavate svoj mozak, budite znatiželjni i kritični i ne nasedajte na sve. Pogotovo na to da bi neko mogao biti pametniji od prirode” – zaključio je.

HL/Izvor: Dnevni avaz

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime