Brajanu Rašiću dodeljena nagrada “Mikica Zdravković“

0
184
Brajan Rašić/ Photo: Zoran Lazarević Laki
Oglasi

Poznati koncertni fotograf Brajan Rašić drugi je dobitnik priznanja “Mikica Zdravković“, koje kragujevački Arsenal fest dodeljuje ličnostima iz Srbije i regiona za njihov dosadašnji rad na muzičkoj sceni.

Nagrada je Rašiću uručena u Kragujevcu 21. juna, na Svetski dan muzike. Odluku o dobitniku doneli su članovi stručnog žirija – Maja Cvetković, pevačica i basistkinja sastava E-play, muzičar i producent Vojislav Aralica, i Saša Vujić Vuja, vođa kultnog pank benda KBO!

Ovim je započeo prateći program 12. Arsenal festa, koji će biti održan od 30. juna do 2. jula u prostoru Kneževog arsenala.

Dodeljivanje nagrade Rašiću pravi je uvod za njegovu izložbu koncertnih fotografija “Stars“ u kragujevačkoj galeriji “Đura Jakšić“, koja će biti otvorena 22. juna i trajaće do 17. jula.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA “STARS” BRAJANA RAŠIĆA OD 22. JUNA U KRAGUJEVCU

Rašić je istakao da mu je velika čast što je dobitnik nagrade koja nosi ime prerano preminulog Mikice Zdravkovića (1974-2020), jednog od osnivača  Arsenal festa, zaposlenika Doma omladine Kragujevac i basiste bendova ČBS i Vesele osamdesete:
-Mikicu sam upoznao kao dobrog čoveka. Sreli smo se svega nekoliko puta, ali, i to je bilo dovoljno da vidim da se radi o divnoj osobi. Veoma me je pogodio njegov odlazak. On je, na neki način, bio čovek u senci, kao i ja kao fotograf, ali ti ljudi su bitni. Moje veliko poštovanje gradu Kragujevcu i Arsenal festu. Dirnut sam, hvala na ovom značajnom priznanju.

Upitan koliko mu danas, posle decenija bogate karijere, znače nagrade, Rašić je rekao:
-Moram da priznam da ih nisam nešto mnogo dobio. Guardian je moju fotografiju proglasio za sliku godine. ULUPUDS mi je, pre nekoliko godina, dodelio povelju. Postoje fotografi koje šalju svoje radove na konkurse, ja sam retko učestvovao u tome. Nisam se takmičio, moj posao je bio više novinarski.

Rašić se složio sa konstatacijom da je dodeljivanje priznanja njemu veoma bitno za postojanje svesti o važnosti profesije muzičkog fotografa.

Dobitnik prve nagrade “Mikica Zdravković“, pre godinu dana, bio je Nenad Kuzmić, muzički urednik Beograda 202.

Photo: Promo
Photo: Promo
Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime