Bouvi je važio za “dobricu” velikog srca, ali prema dvojici kolega bio je – grozan

0
372
Dejvid Bouvi/Photo: YouTube screenshot
Oglasi

Velikan pop rok muzike Dejvid Bouvi važio je za perfekcionistu koji je bio veoma kritičan prvo prema sebi, ali i drugima. Bouvijev opus je veoma različit od faze do faze kroz koju je umetnik prolazio.

Bezlični amater koji peva pogrešne note… Tako je “stručni” BBC žiri procenio Dejvida Bouvija na prvoj audiciji

Malo se zna i o tome da je “kameleon rokenrola” kako su ga često zvali, bio i strastveni kolekcionar ploča, ali jedan žanr muzike posebno nije voleo –vestern (kantri) muziku. Njegova glad za uspehom proizašla iz želje da se odmakne od bede i siromaštva kakvo je viđao u detinjstvu.

– Gledao sam oko sebe siromašne ljude, deca su išla u školu u cipelama koje su se raspadale. Tada sam se zarekao da nikada neću biti gladan niti na “pogrešnom” kraju društvene lestvice.

Zašto Elvis Prisli i Dejvid Bouvi nikada nisu sarađivali… a bili su tako blizu

Iako je među kolegama imao velike prijatelje poput Mika Džegera, Tine Tarner ili Dejvida Gilmura (sa kojima je i sarađivao), manje je poznato da se sa nekim kolegama iz sveta šou biznisa nije dobro slagao i to nije krio.

Objavljena lista 50 najuticajnijih umetnika u poslednjih 50 godina… Na vrhu je – Dejvid Bouvi

Prvi na spisku osoba koje Bouvi nije voleo je Eksl Rouz, peveč grupe Guns N Roses. Sa njim je “za dlaku” izbegao i tuču. Naime, gitarista Sleš, otkrio je kasnije u svojoj autobuiografiji šta je bio povod žestokog konflikta. Eksl i Bouvi svađali su se oko ćerke jednog od članova grupe Everlly Brothers, Erin Everli, koja je bila tadašnja devojka Eksla i kasnije njegova prva supruga. Ona je glumila i u nekoliko kultnih video spotova grupe, kada su bili na vrhuncu popularnosti.

Eksl Rouz/Photo: YouTube printscreen

Jedne noći, 1989. godine, Bouvije otišao da gleda „Ganse” u dvorani „Kethaus”, zajedno sa Olom Hadson, Slešovom majkom, sa kojom je godinama ranije sarađivao u poslovima na izradi omota.

Aksl Rouz je tokom tog nastupa počeo da otvoreno vređa Bouvija i to pred publikom, i ovaj je brže bolje otišao sa tog događaja. Niko tada nije znao da je pevač Gansa bio besan jer je navodno Bouvi pre toga udario njegovu devojku Erin Everli. To se dogodilo istog dana, dok su Gansi snimali video za spot “It s so easy”. Očevici kažu da je Bouvi tada bio u pripitom stanju.

Skaret Johanson se prisetila kad je sa Bouvijem snimala obrade Toma Vejtsa: Nisam mu rekla da je moja prva ljubav, jer nisam mogla da govorim kad mi je pružio ruku…

Vlasnik kluba CAthousetvrdio je prema pisanju tadašnjih medija, kako je video Eksla kako juri Bouvija kroz klub sa namerom da ga pretuče, pri čemu je vikao ” Ubiću te, mršavko”.

Elton Džon je bio još jedna značajna ličnost za koju Bouvi “nije imao vremena”, uprkos tome što su obojica zajedno sa drugim rok zvezdama zajedno posećivali gej klubove kada su bili mlađi.

Elton Džon/Photo: YouTube screenshot

Govoreći za Rolling Stone magazin 1976. godine, Bouvi je priznao da je Eltona Džona nazvao “Liberačeom, simboličnom kraljicom roka”, što je povredilo Eltona.

Suzan Sarandon otkrila detalje svog poslednjeg razgovora s bivšim ljubavnikom Dejvidom Bouvijem: Rekli smo jedno drugom ono što je moralo biti rečeno

Kasnije je Elton Džon prokomentarisao:

– Jedno vreme smo bili zaista dobri prijatelji. Nekada smo se družili sa Markom Bolanom, išli u gej klubove, ali mislim da smo se jednostavno udaljili tokom vremena.

Dodao je: – Dejvid i ja nismo bili najbolji prijatelji pred kraj.

Neverovatan način na koji je nastala pesma “Under Pressure”… Priča ide ovako: Bouvi i Queen su je napisali, pa se zapili i zaboravili njen najvažniji deo…

Uvrede koje je Bouvi uputio na račun Eltona Džona nisu tu prestale. Takođe je prokomentarisao:

– Smatram sebe odgovornim za potpuno novu školu pretenzija — oni znaju ko su. Zar ne, Eltone?

Elton Džon je kasnije na kraju u javnosti oprostio Bouviju, iako se nikada nisu lično pomirili, a Bouvijeve komentare pripisao je njegovoj zavisnosti od kokaina koja je, kažu, dostizala svoj zenit tokom 1976. godine.

HL/Izvor: politika.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime