Boris Leiner u Beogradu predstavio knjigu “Azrini svjedoci”: Azra ima večne pesme i Džonija koji je “malo skrenuo”…

0
740
Oglasi
Džoni Štulić, Boris Leiner/Photo: prinrtscreen
Džoni Štulić, Boris Leiner/Photo: prinrtscreen

Boris Leiner, legendarni bubnjar Azre, Vještica, Haustora i drugih grupa objavio je zbirku fanovskih priča pod nazivom “Azrini svjedoci”, koja je predstavljena sinoć u Domu omladine Beograda. Radi se o jedinstvenoj knjizi koju su napisali isključivo fanovi Azre iz celog regiona, a uredili Leiner i Jasminka Mitrić.

ETO GA… SAMO SMO ČEKALI… DŽONI ŠTULIĆ ZAGRMEO IZ HOLANDIJE O NOVOJ KNJIZI BORISA LEINERA: KANIBAL OPET MUDA ZA BUBREGE PRODAJE…

“To je jedan od “the koncerata” kakvih u životu nema ili ih je vrlo malo. Na praktički metar od tebe sviraju lideri tvoje generacije, bitnici i anarhisti, uzvikujući parole koje strašno zvuče i dižu ćumez na noge. Neposrednije od ovoga ne postoji. I tako, cijeli grad uredno kolateralno puši Azrine himne koje tutnje gradom. Masa iskrivljenih vratova prema prvom katu Ilice 13 se brzo nagomilala. Ludnica je unutra, ali uskoro i vani na tramvajskoj pruzi. Nakon nekih sat vremena Ilica doživljava promenti kolaps. Publika se dole već toliko namnožila i razuzdala, da tramvaji nisu mogli prolaziti. Istovremeno čuješ Azru kako dole praši i odozdo iritantni zvuk desetak tramvaja kako bezuspješno pokušavaju napraviti proboj. Ali ne, pa to je situacija u kojoj je publika k’o na tanjuru dobila priliku da proživi svoj dio anarhie o kojoj im Džoni već dvije godine uporno tupi. I onda šlag na tortu – dolazi policija, kao na svakom dobrom tulumu” – sećanje je Dragana Jankovića iz Zagreba.

Čekamo vas sutra u Tvornici, Mali pogon u 20 h.
Neka ritam bude s nama!!!
Ulaz slobodan

Posted by Boris Leiner on Monday, 25 April 2022

I jedno je od sto ekskluzivnih opisa s druge strane stejdža – od početaka benda, do današnjih dana. Knjiga je omaž odanosti Azrinih obožavalaca.

– Tokom ove korone, koja je trajala dugo i previše, meni je pala na pamet pozitivna ideja da nađem fanove Azre, da ih angažiram da svaki od njih napiše neku priču. U tome mi je pomogla Jasminka Mitić. Te su se priče našle sada u knjizi koja je tu pred nama – objasnio je Leiner za Telegraf.rs.

Na pitanje da li je, s obzirom da se pojavio veliki broj knjiga o rokenrolu i da mnogi akteri iz tog “zlatnog perioda” sada pišu i objavljuju svoje uspomene i sećanja, pokazatelj da se krug zatvorio, Leiner ima jasnu poruku.

– Azra ima pjesme koje su vječne, ima Džonija koji je “malo skrenuo”, ali još uvijek je naš dobar lider i Azra ima tu forcu i energiju da održi rokenrol živim.

USTAVNI SUD HRVATSKE POTVRDIO… ŠTULIĆ JE BIO U PRAVU – CROATIA RECORDS 28 GODINA ZARAĐIVALA NA SNIMCIMA KOJE JE BESPRAVNO OTUĐILA

Leiner je nedavno u intervjuu za Telegraf.rs kazao kako “kada bi se Džoni vratio, pomirio zavađena plemena”.

– To bi trebalo doživeti – kazao je, a fanovi Azre širom regiona nadaju se da svi hoćemo.

HL/Izvor: telegraf.rs

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime