Bora Čorba (ponovo) uvredio LGBT populaciju, publika napustila koncert u Beču?

0
601
Riblja čorba na koncertu u Čikagu/Photo: STV
Oglasi

Bora Đorđević, frontmen grupe Riblja čorba, na koncertu u Beču navodno je napravio skandal kada je izvređao pripadnike gej populacije, pišu domaći mediji.

“Veštački se zvezde prave što pevaju kao fol, neke polugole krave ubijaju rokenrol”… Bora Čorba protiv “autotjunera”

On je prethodnog vikenda, na katolički Božić, sa svojom grupom imao veliki koncert u bečkom Lugner sitiju, gde je tokom nastupa iz čista mira pred izvođenje jedne svoje pesme napravio pauzu i javno uvredio sve pripadnike gej populacije koji žive u Beču.

– Ovde u Beču ima mnogo pedera – povikao je Bora, zbog čega je u publici nastao haos.

Kolumna hrvatskog kritičara uzburkala duhove: “Usamljeni ratnik” Bora Đorđević je bio puno bolji pesnik od kompromisnog Balaševića

Ovo se mnogima nije svidelo, pa su počeli da mu zvižde i da glasno negoduju na njegove uvrede. Neki od njih su napustili koncert, za koji su izdvojili od 25 do 40 evra, u zavisnosti od toga da li su imali stajaća ili sedeća mesta, prenose mediji.

Ipak, Bora kaže da niko nije napustio koncert.

– Neki gej vas je slagao. Postoje snimci. Niko nije napustio trijumfalni koncert – rekao je on.

Bora Čorba predložen za počasnog građanina Čačka

Da podsetimo, ovo nije prvi put da Đorđević ima “problem” s pripadnicima LGBT populacije, pa je tako 2016. godine optužen i za diskriminaciju, kad ih je u svojim kolumnama “Draga, ne budi peder” i “Draga, ne budi peder dva” nazivao pogrdnim imenima.

Osim toga, roker je tada organizatorima Parade ponosa preporučio da pozovu navijače, jer su oni “vrlo tolerantni prema različitima”.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime