Bolje biti pijan nego star… Noć Plavog Orkestra na Belgrade Beer Festu

0
306
Oglasi

Plavi Orkestar priprema za prestoničku publiku veliki spektakl poslednje večeri 15. Belgrade Beer Festa, u nedelju, 20. avgusta, u okviru aktuelne turneje “Everblue Tour 2017 – Noć Plavog Orkestra”.

Plavi orkestar/ Photo: Ivan Urošević.
Plavi orkestar/ Photo: Ivan Urošević.

Aktuelnu turneju bend je započeo polovinom juna, a prvi veliki koncert održaće Beer Festu, gde su na prethodna dva nastupa oborili rekorde po broju posetilaca na Ušću.

Svi koncerti sa pomenute turneje biće snimani audio i video, a materijal će biti korišćen za prvi live album benda.

I baš zbog toga njihov ovogodišnji nastup trajaće oko dva ipo sata, a na glavnoj festivalskoj bini, pridružiće im se i brojni prijatelji, među kojima su Branko Đurić-Đuro, Roberto Magnifico, kao i gosti iznenađenja.

Branko Đurić-Đuro/ Photo: Facebook@ djudji.net
Branko Đurić-Đuro/ Photo: Facebook@ djudji.net

Saradnja Branka Đurića Đure i Plavog Orkestra počela je osamdesetih godina kroz kultni sarajevski pokret “New Primitives”.

Poznati muzičar, komičar i režiser za Plavi Orkestar je, u više navrata, režirao muzičke spotove, dok je frontmen grupe Saša Lošić napisao muziku za Đurin filmski hit “Kajmak i marmelada”.

Magnifico/ Photo: Facebook@magnifico.official
Magnifico/ Photo: Facebook@magnifico.official

Robert Pešut aka Roberto Magnifico, jedan je od najboljih slovenskih muzičara. Na našim prostorima poznat je po hitovima “Hir aj kam, hir aj go”, “Samo malo” i kao autor muzike za film “Montevideo, Bog te video”. Upravo je izdao svoj novi album pod nazivom “Charlatan de Balkan”.

Plavi orkestar/ Photo: Promo
Plavi orkestar/ Photo: Promo

Plavi Orkestar osnovan je u Sarajevu 1983. godine. U muzičkim enciklopedijama označen je kao jedan od “kulturnih fenomena osamdesetih i devedesetih godina prošlog veka”.

Bend je objavio osam albuma koji su prodati u više od četiri miliona primeraka. Održali su više od 4.000 koncerata na području Balkana, ali i Švedske, Švajcarske, Nemačke, Poljske, Amerike, Australije.

Nastupi Plavog Orkestra već decenijama spadaju u najatraktivnije i napopularnije koncerte na regionalnoj sceni, a Beograđani i njihovi gosti imaće priliku i zadovoljstvo da uživaju u pravom spektaklu na kome neće izostati nijedan veliki hit, i koji će, sigurni smo, mnogima obeležiti ovo leto.

Death Saw/ Photo: Promo
Death Saw/ Photo: Promo

Prvog dana festivala nastupiće i poznati roker, Đorđe David sa svojim bendom “Death saw”.

– Svi iz benda jedva čekamo naš nastup 16. avgusta i “ubićemo” sa repertoarom. Beer Fest je najsvetliji i najšareniji bedž Beograda. Ko nije svirao na Beer Festu ne postoji na muzičkoj mapi. Beer Fest jednako svet – poručuje Đorđe David.

Del Arno Band/ Photo: Vladimir Miloradović
Del Arno Band/ Photo: Vladimir Miloradović

A poslednje veče festivala, pre Plavog Orkestra, nastupiće i Del Arno Band koji je, po rečima frontmena Jovana Matića, imao zadovoljstvo da bude svedok nastajanja i razvitka Beogradskog Beer Festa.

– Od prvih dana bend je podržao ideju da glavni grad ima svoj veliki muzički festival. Izuzetne uspomene nas vežu za Beer Fest gde smo učestvovali četiri puta. Za nas ovaj festival, koji od svojih prvih dana vodi računa o domaćim autorima i pažljivo balansira program između tek nastalih i afirmisanih muzičara naše države i regiona, predstavlja jedan od najvažnijih događaja u sezoni. Uvek je zadovoljstvo nastupati na Beer Festu. Nije na odmet napomenuti da je, a sve u okviru pažnje koju Beer Fest posvećuje domaćim autorima, u međuvremenu zaživela i izuzetna manifestacija – Beer Garden na Adi Ciganliji – istakao je Matić.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime