Boldvin je ipak kriv, igrao je “ruski rulet”? Prema scenariju nije ni trebalo da puca…

0
233
Oglasi
Alek Boldvin/Photo: YouTube printscreen
Alek Boldvin/Photo: YouTube printscreen

Član ekipe sa snimanja filma “Rust” Mejmi Mičel navela je u tužbi da prema scenariju nije bilo neophodno da se puca iz pištolja tokom scene koju je Alek Boldvin uvežbavao, kada je prošlog meseca ubio snimateljku Halinu Hačins.

Njen advokat Glorija Olred potvrdila je tužbu protiv Boldvina i drugih producenata filma, objašnjavajući da je odgovornost za sprečavanje ove tragedije bila i glumčeva, prenosi Reuters.

NEISKUSNA FILMSKA ORUŽARKA BOLDVINU DALA PIŠTOLJ… PRE SAMO NEKOLIKO NEDELJA U JEDNOM PODKASTU PRIZNALA: “NISAM SIGURNA DA SAM SPREMNA ZA OVO…”

Supervizor scenarija Mičel u tužbi navodi da je Boldvin trebalo sam da proveri da li pištolj ima bojevu municiju, a ne da se oslanja na tvrdnju pomoćnika režisera da je revolver Kolt 45 bio bezbedan za upotrebu.

– Prema našem mišljenju, Boldvin se igrao ruskog ruleta odlučivši da ne proveri da li je pištolj napunjen pre nego što ga je uzeo u ruke – kazala je Olred.

U tužbi piše da je scenario pedviđao snimanje tri kadra, Boldvinovih očiju, mrlje krvi i Boldvinovog torza “dok spušta ruku do korica i vadi pištolj”, ali da se “nigde ne pominje da iz pištolja treba da puca Boldvin ili bilo ko drugi”.

PROTIV ALEKA BOLDVINA IPAK PODNETA TUŽBA ZBOG TOGA ŠTO JE UPUCAO KOLEGINICU NA SNIMANJU

Mičel tvrdi da je počinjen napad, izazvano emotivno uznemirenje i namerno nanošenje povrede, prema izveštaju zasnovanom na kopiji sudskih dokumenata.

Pre toga je drugi član ekipe filma, koji je prošlog meseca prisustvovao kobnoj pucnjavi tokom snimanja jedne od scena, podneo tužbu protiv glumca Aleka Boldvina i producenta filma za nesavesno ponašanje, a vlasti u Santa Feu i dalje vode istragu i do sada nisu podnele krivičnu prijavu.

Snimateljka Halina Hačins je ubijena 21. oktobra, a reditelj Džoel Souza je ranjen, kada je Boldvinov pištolj za koji je se mislilo da je bezbedan ispalio bojevi metak tokom snimanja filma u Novom Meksiku.

HL/Izvor: Tanjug

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime