BOGINJA… Josipa Lisac slavi 50 godina na sceni koncertom u Sava Centru

0
260
Oglasi
Josipa Lisac/Promo
Josipa Lisac/Promo

Muzička diva Josipa Lisac za Dan zaljubljenih 14. februara 2017. godine vraća se u beogradski Sava Centar, gde će održati prvi u nizu koncerata u regionu kojima proslavlja 50 godina karijere.

– Najlepši su susreti ako su iskreni, istiniti i prijateljski. Ja sam uvijek želela da kroz muziku donesem poruke ljubavi i prijateljstva. To je nešto najlepše što se svima nama može dogoditi. Vidimo se 14. februara – poručuje Josipa.

Vokalno superiorna, specifičnih interpretacija i nekonvencionalna stila, Josipa je izgradila svoj karakteristični pevački i modni identitet, a pesme “Magla”, “Hir, hir, hir”, “Gdje Dunav ljubi nebo”, “Boginja”, “Danas sam luda”… slušaju se i danas.

– U tih 50 godina meni je apsolutno najlepša muzička saradnja i život sa Karlom Metikošem (1940-1991). On je napravio za mene najlepše pesme koje žive i danas. Napravio je antologijski album “Dnevnik jedne ljubavi” (1973) i autor je dve rok opere “Gubec Beg” (1975) i “Grička vještica” (1979). Napravio je sve moguće hitove kao “Magla”, “Danas sam luda”… To su najlepši trenuci, na to sam ponosna – kaže Josipa.

Josipa se pred kraj gimnazije zainteresovala se za rok muziku pa je 1967. počela da peva u grupi O’Hara, kasnije nazvanoj Zlatni akordi. Ubrzo je dobila priliku da samostalno nastupi na najvažnijem festivalu zabavne muzike u Opatiji 1968. godine kada dobija niz nagrada s pesmom Arsena Dedića “Što me čini sretnom”.

– Bila sam članica grupe O’Hara i nastupili smo u Domu omladine Beograda krajem 1967. godine. To je bio prekrasan koncert! Izašli smo u tada poznatom muzičkom časopisu Džuboks. Početkom 1968. sam bila članica grupe Zlatni akordi i snimili smo singl sa četiri pesme. Bili smo na Šlageru sezone i Subotičkom festivalu, gde smo osvojili sve nagrade. U samom početku je bilo već jako burno – priseća se Josipa.

Josipa Lisac/Promo
Josipa Lisac/Promo

Bio je to buran početak karijere tokom koje se Josipa posvetila pronalaženju novih, originalnih, često i šokantnih rešenja, što je uvek i na svakom mestu čini atraktivnom, zanimljivom i provokativnom. U jednoj rečenici: Josipa Lisac nije kao drugi…

Ulaznice za koncert povodom 50 godina karijere Josipe Lisac 14. februara u Beogradu mogu da se nabave preko mreže Eventim i na blagajni Sava Centra.

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime